Digidexo.com

Herpes og Nerve Pain

Tre av de åtte menneskelige herpes virus (HHV) blir latent i nerveceller etter første infeksjon. Disse inkluderer HHV-1 (forkjølelsessår), HHV-2 (genital herpes) og HHV-3 (vannkopper og helvetesild). Ved blusse opp, disse forholdene føre til en gjentakelse av nerve smerte, inkludert under prodrom, symptomer som oppstår før utbruddet. Smerten av herpetic forhold kan være begrenset til utbrudd eller kan være en varig komplikasjon.

HHV-en

HHV-1, også kjent som HSV-1 (herpes simplex virus-1), er viruset som forårsaker de fleste tilfeller av oral herpes, også kjent som forkjølelsessår; det fører også til noen tilfeller av genital herpes. De prodrom (initial) symptomer på forkjølelsessår inkluderer en kriblende, brennende eller smertefull følelse i området som vil bli berørt. Smerte kan vedvare etter at utslett og blemmer utvikle, ifølge Mayo Clinic.

HHV-2

HHV-2 (HSV-2) er viruset som fører til de fleste tilfeller av genital herpes, men det kan også av og til føre til en manglende oral herpes. Som forkjølelsessår, kan prodrom av genital herpes føre til en smertefull, brennende eller prikkende følelse i området av huden som vil bli berørt, og vabler selv kan være smertefullt.

HHV-3

HHV-3, også kjent som varicella-zoster-virus (VZV) forårsaker vannkopper, og ved gjentakelse, helvetesild. Helvetesild prodrom er en smertefull følelse som kan være ganske alvorlig, og som følger banen av nerve der VZV har igjen blitt aktiv; Dette skjer som regel på bare den ene side av kroppen, normalt på setet eller stammen av kroppen, men av og til også å påvirke ansiktet. Smerten av helvetesild varer under utbruddet av rødt utslett med blemmer, ifølge Mayo Clinic.

Postherpetisk nevralgi

For noen mennesker, smerten av helvetesild varer selv etter utslett og blemmer har ryddet opp. Dette er en tilstand som kalles postherpetisk nevralgi, og smerten kan være svært alvorlig og vare i flere måneder eller år.

Behandling

Det samme klasse av antivirale legemidler, inkludert acyclovir, Valacyclovir og famciclovir brukes til å behandle disse virusene. Denne behandlingen er mest effektiv når påbegynt under prodrom.

Ifølge Mayo Clinic, er aktuelle agenter som benzylalkohol og lidokain, samt over-the-counter smertestillende som brukes i forvaltningen av smerten ved munnsår. Kortikosteroider og smertestillende, enten OTC eller reseptbelagte, brukes i tillegg til aktuell lidokain og capsaicin i forvaltningen av helvetesild smerte, ifølge Seth John Stankus, MAJ, MC, et al. Stankus rapporterer at trisykliske antidepressiva og antiepileptika sammen med fortsatt bruk av kortikosteroider og aktuelle behandlinger brukes i behandling av postherpetisk nevralgi.