Digidexo.com

Hvordan finne Foods høy i å øke serotonin

Det er nok av mat med høyt i å øke serotoninnivået. Serotonin-mangel kan føre til problemer som depresjon, søvnmangel og karbohydrat cravings. Den mat folk spiser påvirker serotoninnivåene. I tillegg kvinner har en tendens til å ha lavere serotonin enn menn. For å finne en diett med mat med høyt i å øke serotoninnivået, følg trinnene nedenfor.

Hvordan finne Foods høy i å øke serotonin

For mat høyt i å øke serotoninnivået spise kalkun, kylling og fisk. For at kroppen å forbrenne mat med høyt serotonin forsterke agenter, er det viktig å spise et par sunne høy-karbohydrat matvarer sammen med proteiner.

Unngå hvitt mel og sukker karbohydrater; disse matvarene vil øke kortsiktige høyt serotoninnivået så plutselig slippe forårsaker tretthet. Du ønsker å spise en kombinasjon av matvarer som ikke forårsaker serotoninnivået å pigge og slippe alle hele dagen.

Hvis du liker fisk, spise høy olje fisk som laks, sild, tunfisk, sardiner og makrell. Ta omega-3 kosttilskudd daglig for å bidra til å øke serotoninnivået.

Sørg for å spise karbohydrater sammen med protein for å øke serotoninnivået. Protein inneholder tryptofan, noe som bidrar til å konvertere serotoninnivået i hjernen. Forskere er ikke sikker på hvorfor, men tryptofan trenger karbohydrater for å bidra til å øke serotoninnivået i hjernen. Dette er grunnen til at det er viktig å ikke spise protein av seg selv. Å heve serotoninnivået spise protein sammen med grønnsaker, nøtter, melk, bønner, erter, avokado eller bananer.

Siden hver person er unik, er det viktig å finne en kombinasjon av mat med høyt i å øke serotoninnivået sammen med komplekse karbohydrater som fremmer de beste følelser for kroppen din. En idrettsutøver eller en aktiv person vil trenge en annen kombinasjon av protein og komplekse karbohydrater enn en stillesittende person for å fremme høye serotoninnivåer. Det er best å begynne å spise små mengder av komplekse karbohydrater med protein. Deretter gjennom prøving og feiling for å kombinere riktig mat, finne en diett med protein og karbohydrater som gir optimal helse og følelsesmessige velvære strømlinjeformet til din egen kropp.

Hint

  • Unngå koffein, alkohol og nikotin. Disse stoffene vil føre til ustabil serotonin.
  • Trening hjelper øker serotoninnivået.
  • Sjekk alltid med legen din før du starter en diett eller treningsprogram.