Digidexo.com

Hvordan forberede sunnere Toast

Enten du kvele toast i syltetøy, peanøttsmør, eller lett smøre den med smør, det er et fast innslag i frokost verden over. Men som enhver mat, er det måter å gjøre det til en sunnere mat. Enten det er ditt valg av brød eller spredning, er det mange måter å velge klokt å gjøre det en smart spise opplevelse. Her er fem måter du kan ha din toast og sekk.

Hvordan forberede sunnere Toast

•  Ta en titt på brødet du bruker for toast. Er det hvit, hvete, surdeig eller rug? Ditt valg av brød er en viktig del av å forberede sunnere toast. Unngå hvitt brød fordi det er for behandlet. I stedet se etter hele korn eller multi-korn brød, som hvete, havre, linfrø og 12-korn. Når det er mulig, velger ferskt bakt uten konserveringsmidler. Hvis du har et brød maker, gjør den frisk og på den måten du vet nøyaktig hva som er i den.

Steg tilbake fra smør. Hvis du kommer til å bruke en annen spredt på toppen av smør, bør du vurdere å hoppe over smør alle sammen. Smaken blir skjult av spredningen likevel. Hvis du vil at buttery smak, men ønsker ikke å bruke margarin eller andre trans-fett sprer seg, vurdere Ghee, et avklart smør tilgjengelig i helsekostbutikker. Det smaker som smør, men har ikke alle de usunt fett. Eller stryke lett på en høy kvalitet extra virgin olivenolje; mange har en smøraktig smak med mange helsefordeler.

Les merkelappen på syltetøy eller gelé. Se opp for de høyt i fruktose, mais sirup eller med kunstige sweetners. Dette er kunstig sukker smakstilsetninger som lastes på kaloriene. Unngå "diett" versjoner fordi disse bruker syntetiske sweetners, som også er ikke et godt valg. I stedet velger de som inneholder lite sukker, og se etter de som har naturlig frukt, smakstilsetninger og ingredienser som den mest helsebringende valg. Bedre ennå, lage din egen.

Velg peanøttsmør klokt. Mange kommersielle peanut Butters er fylt med salt og oljer, så vel som stabilisering av kjemiske konserveringsmidler. Les etikettene og se etter de som er naturlig eller organisk, og har så få kunstige ingredienser som mulig. Hvis du bor i nærheten av en helsekostbutikk, kan du ofte få dem slipe frisk peanøttsmør for deg der og det er ikke noe annet enn peanøtter.

Prøv å bruke andre elementer på toast. Nykvernet linfrø er veldig sunt, og legger til en herlig nøtteaktig smak til toast. Du kan male den i kaffekvern hver dag for maksimal friskhet. Et dryss av kanel eller muskat gir en zingy smaken og faktisk øker din energi og immunsystem. En svært lett dryss av Stevia pulver (urte sweetner) gir et positivt søt smak uten kalorier. Mos et stykke fersk frukt i blender som en gelé erstatning. * Se på andre mutter Butters, som mandel, hasselnøtt, og solsikkefrø for å gi variasjon. Organic er best.

Hint

  • Tenk tynt når det gjelder å spre syltetøy, peanøttsmør og andre ting på toast. Du kan fortsatt komme til å nyte smaken, men du vil være å ta i mindre kalorier.
  • Organisk og nykvernet peanøttsmør kan skille ut olje og bakke peanøtter når du sitter i sin container. Rør godt med en skje eller kniv før de sprer seg.
  • Sjekk ut saltinnhold på oppslagene du kjøper. Folk med lave natrium dietter må velge de med så lite natrium som mulig.