Digidexo.com

Hvordan takle Noise Angst

Støy angst er en tilstand der visse typer støy eller høy støy gir symptomer på angst hos mennesker som er følsomme for støy. Støy er alle rundt oss. Det påvirker våre liv på daglig basis om vi innser det eller ikke. Hvis du lider av støy angst, det finnes måter å takle.

Hvordan takle Noise Angst

Hvordan takle Noise Angst

•  Skru ned volumet på TV eller stereo. Ikke skru dem ned så lav at du må anstrenge ørene for å høre dem, men beholde lyden på et behagelig nivå.

Be venner eller familiemedlemmer til å senke sine stemmer. Hvis du spør pent, vil de fleste svare på en lignende måte. Når flere folk snakker, kan støynivået øke. Folk har en tendens til å snakke over hverandre uten å vite hvor høyt de blir.

Kontroller stille tid for deg selv. Gå til soverommet eller andre steder der du kan være alene og nyte ensomhet. Lukk døren, sette på noen hodetelefoner med myke avslappende musikk eller naturlyder, lene deg tilbake og slappe av.

Sett forstyrrende støy med beroligende støy. Hvis du bor i byen hvor støy dør aldri ned, kan du ha problemer med å sovne. Prøv å erstatte forstyrrende støy, for eksempel trafikk lyder med avslappende lyder som humming av en fan. Spille myk musikk eller sove med ørepropper. Noen mennesker kan sove med TV på så lenge volumet ikke er for høy.

Velg et miljø som passer for deg. Hvis du vurderer å kjøpe et hus eller flytte det er mange faktorer å vurdere før du slå seg ned på rett sted. Å velge riktig plassering kan bli enda viktigere for noen som lider av støy angst. Tenk på miljøet og hvor godt du vil tilpasse. For eksempel, hvis du lider av støy angst du kan bli lykkeligere og sunnere livsstil i landet i stedet for å velge et sted i en stor by. Det er noe du vil ønske å vurdere når du velger et sted å bo.