Digidexo.com

Hva er årsaken til øresus?

Årsaker

Det indre øret inneholder celler som konverterer lyden til nevrale signaler, og også celler som gjør det motsatte: konvertere nevrale signaler til lyd. Denne mekanismen styres av hjernen. Når denne delikate balansen mellom cellene blir forstyrret, hjernen feilaktig "ordre" cellene som konverterer nevrale signaler til lyd for å produsere en lyd, og tinnitus resultater.

Noen av de vanligste årsakene til tinnitus inkluderer eksponering for høye lyder (for eksempel på rockekonserter og byggeplasser), ørebetennelse, kvikksølv eller bly forgiftning, cellegift og antivirale medikamenter, multippel sklerose, whiplash, Lyme sykdom, fibromyalgi, skjoldbruskkjertel lidelser og vitamin B12 mangel.

Behandling

Dessverre er ingen full-bevis for behandling av tinnitus, med forskjellige alternativer som arbeider for noen, men ikke for andre. Noen av behandlingstilbud tilgjengelig kjøre gamut fra invasive prosedyrer - for eksempel direkte elektrisk stimulering av hørsels cortex - til ikke-invasiv kosttilskudd med ginko biloba og sink. Siden det er en mulighet for at noen tilfeller av tinnitus er rent subjektive og har ingen fysisk grunnlag, har kognitiv-atferdsterapi blitt brukt til å behandle tinnitus.