Digidexo.com

Fysiske bivirkninger av sult

Sult er en begrensning av mat, noe som resulterer i underernæring. Denne tilstanden kan være effekten av sult, krig, anorexia nervosa eller bulimi. Det er mange ubehagelige fysiske bivirkninger som kan skyldes sult.

Anoreksi

Anoreksi er en av de vanligste årsakene til sult, spesielt blant unge jenter. Noen av symptomene på denne spiseforstyrrelse er konstant tenker på mat, leker med maten, hamstre mat, er tap av interesse for sex og mental funksjon svekket.

Bulimi

Mange mennesker som lider av bulimi spise raskt, "wolfing ned" maten deres. Kort tid etterpå, spy de alt som ble konsumert. Sterkt begrenser kalorier kan føre til denne typen atferd. Dette kan være en naturlig reaksjon av legemet, når de er på en sultediett.

Fysiske virkningene av sult

Følgende er fysiske symptomer som kan være et resultat av sult: redusert resting metabolic rate, fall i kjønnshormoner, tap av månedlige menstruasjon, bentap, forstoppelse, søvnforstyrrelser, hypotermi, tap av lean body mass og endringer i hjernens kjemi som øker mat cravings.

Emosjonelle og kognitive virkningene av sult

De kognitive effektene av sult er konsentrasjonsvansker, apati og dårlig dømmekraft. De følelsesmessige effektene av sult kan være depresjon, angst, irritabilitet, sinne, skiftende stemninger, psykotiske episoder, trekke seg fra venner og familie og endringer i personligheten.

Advarsel

Sult kan ha langvarige effekter på kroppen. Det er viktig å søke behandling fra en kvalifisert lege, for å komme seg helt fra disse effekter.