Digidexo.com

Dietter for divertikulitt

Diverticulitis er en betennelse i lommer kalt diverticula- som er dannet i veggen av tarmen. I løpet av en betennelse, er en lav-volum diett anbefalt. Å følge en diett som er lav i fiber samtidig unngå visse matvarer er nøkkelen til å håndtere denne vanskelige og ofte smertefulle helseproblem.

Blusse opp diett

Under en oppblussing av divertikulitt er det viktig at et lavt volum av maten passerer gjennom tarmen, slik at inflammasjon kan leges. Kutte ned på fiber i løpet av denne tiden. Ikke mer enn 10 gram fiber per dag er best.

Spis karbohydrater som hvitt brød og hvit ris. Brus kjeks eller frokostblanding Cream of Wheat er også gode valg.

For frukt, nyte applesauce, vannmelon, fersken eller druer. Fruktjuice er en utmerket lav-fiber måten å få næringsstoffer. Sørg for å unngå sviske juice.

Grønnsaker i kosten er viktig og kan fås ved å drikke grønnsaksafter. Andre valg inkluderer grønne bønner, selleri, gulrøtter og agurk. Poteter er greit så lenge skinnene er fjernet.

Kjøtt er en fast kilde til protein og ikke bør unngås. Bare sørg for at kjøttet er mørt og godt tilberedt. Sørg for å spise rikelig med fisk og egg i tillegg.

Hva du skal unngå

Matvarer som inneholder mye fiber bør unngås under en oppblussing av divertikulitt. Hold deg unna alle matvarer som inneholder hele korn. Også unngå tørket frukt, nøtter og frø. Grønnsaker som brokkoli, kål og rosenkål kan være vanskelig på fordøyelsessystemet, og bør unngås. Mens holde protein i kosten er viktig, holde seg borte fra bønner og linser.

Forebygging diett

Mellom flare-ups, vil en diett høy i fiber bidra til å holde divertikulitt under kontroll. Hele korn er viktig og inkluderer havregryn, fullkornsbrød og kli. Fersk frukt er også en utmerket kilde til fiber. I tillegg til fiber, sørg for å drikke mye vann.