Digidexo.com

Nøtter å bidra til å heve HDL

Høye nivåer av kolesterol i blodet har lenge vært betraktet som en generell indikasjon på dårlig helse. Imidlertid er det to typer av kolesterol - Høy tetthets lipoproteiner (HDL eller "gode" kolesterolet) og lipoproteiner med lav densitet (LDL eller "dårlige" kolesterol). Forholdet mellom gode kolesterolet dårlig kan være en enda sterkere markør for utvikling av potensielt livstruende sykdommer. Høye LDL nivåer øke sjansene for å utvikle hjertesykdom, mens høy HDL nivå beskytte kroppen. Begge typer av kolesterol blir enkelt og effektivt påvirket av kostholdsfaktorer.

Mandler

Mandler er en deilig, rimelig og enkel måte å forbedre dine kolesterol proporsjoner. De er en verdifull kilde til enumettet fett - som kan høres ut som en dårlig ting, men faktisk er det ikke. I motsetning til populær oppfatning, alt fett er ikke usunt. Enumettet fett ikke holder seg til veggene i blodårene, slik at de ikke tetter blodårene og bremse strømmen av blod. Faktisk, ifølge informasjon utgitt av Harvard Medical School, enumettet fett faktisk jobbe for å senke det dårlige kolesterolet. Regelmessig inntak av enumettet fett fører til en økning i HDL-molekyler som deretter reise gjennom kroppen samle LDL som de går, fjerne det dårlige kolesterolet fra systemet. For størst effekt, spise minst 100 gram mandler (ca 23 nøtter) hver dag stekt, rå eller bakken inn smør og spredt over toast.

Macadamia Nuts

En av fordelene ved å legge nøtter til kosthold er den positive virkningen de har på kroppens kolesterol som et resultat av å øke enumettet fettsyre (MUFA) inntak. Svelging av MUFAs naturlig fører til en økning i kroppens produksjon av HDL, som kan redusere det samlede kolesterolnivået. Macadamia nøtter er en utmerket kilde til MUFAs, med mer enn to tredjedeler av deres fettinnhold være enumettet variasjon. Ved å innlemme et par håndfuller av disse crunchy godbiter i kostholdet ditt, kan du sette grunnlaget for en sunn ernæringsmessig strategi som vil bane vei til bedre helse.

Pekannøtter

I likhet med andre nøtter, kan pekannøtter hjelpe heve HDL nivå ved å gi deg en deilig snack som er lastet med enumettet fett. Men pekannøtter inneholder også elementet mangan. Personer som har dietter som er mangelfull i mangan kan lide av ustabile kolesterolnivået. Deretter kan etablering av tilstrekkelig mangannivåer i dietten bidra til å bringe tilbake kolesterolnivåer innenfor et normalt område.