Digidexo.com

Slik beskytter du deg mot en seksuelt overførbar sykdom

Seksuelt overførbare sykdommer er reelle. Hvis du er involvert i seksuelle aktiviteter, er du ikke fritatt fra å fange en. Kjønnssykdommer er skadelig og kan føre til andre medisinske problemer som for eksempel HIV og AIDS. Heldigvis finnes det måter å beskytte deg selv og din fremtid mot kjønnssykdommer.

Bruksanvisning

Slik beskytter du deg mot en seksuelt overførbar sykdom

•  Den beste måten å beskytte deg selv mot en seksuelt overførbar sykdom er avholdenhet. Ved ikke å ha sex, sjansene for å få en seksuelt overførbar sykdom er slank.

Hvis du velger å engasjere seg i seksuelle aktiviteter, gjør det trygt og beskytte deg selv. Bruke prevensjonsmidler som prevensjon og kondomer. Selv om du er engasjert i oral sex eller noen annen form for sex, er det viktig å bruke prevensjon.

Kommunisere med partneren din om seksuelt overførbare sykdommer. Ved å snakke med partneren din og dele tidligere og nåværende erfaringer og informasjon om ditt sexliv, kan det hjelpe deg å bedre forstå hverandres historie og kunnskap om kjønnssykdommer. Det er OK å spørre partneren din om kjønnssykdommer. Det er din rett til å vite, spesielt hvis du har tenkt på å ha sex med partneren din.

Gå for en lege besøk. Hvis du har engasjert i seksuelle aktiviteter, er det viktig å få testet. Selv om du helt stole på partneren din, få testet. Noen seksuelt overførbare sykdommer har ingen symptomer (som for eksempel klamydia), så du vet aldri om du har det med mindre du blir testet. Du kan til og med gjøre det morsomt ved å gjøre en dato for å få testet sammen.

Tips og advarsler

  • Kjønnssykdommer er alvorlig og bør tas på en seriøs måte.