Digidexo.com

Sikkerhet for L-karnitin

Noen ganger kalles levocarnitine, er L-karnitin en type aminosyre, stoffene som danner proteiner. Men ofte anbefalt av naturlige leger for behandling av hjertesykdom og forbedring av idrettslige prestasjoner, muntlig L-karnitin kosttilskudd utgjør en risiko for bivirkninger.

Typer bivirkninger

Mulige bivirkninger av L-karnitin inkluderer kvalme, oppkast, magesyke, halsbrann og diaré, melder RxList. Kosttilskudd kan også føre til at urin, pust eller svette for å ta på seg en fiskelignende lukt.

Funksjoner

Selv om ubehagelige, bivirkninger av L-karnitin er vanligvis mild og utgjør ingen langsiktige helsetrusler, melder University of Maryland Medical Center. Bivirkninger er mest vanlig ved høye doser, for eksempel 5g eller mer per dag.

Legemiddelinteraksjoner

Når det kombineres med blodfortynnende medisiner, som Warfarin (Coumadin) eller Sintrom (acenokumarol), utgjør L-karnitin en økt risiko for lett blåmerker eller langvarig blødning etter en skade eller sykdom, ifølge RxList. L-karnitin kan redusere effekten av thyroid hormon medisiner som Armour skjoldbruskkjertelen, noe som kan føre til at pasienter med hypotyreose å oppleve symptomer fra sykdommen, som tretthet.

Risiko

Selv om sjeldne, noen pasienter utvikler allergiske reaksjoner på L-karnitin, som resulterer i brystsmerter, kortpustethet, elveblest og hevelse i ansikt eller ekstremiteter, advarer Physicians 'Desktop Reference.

Betraktninger

Fordi dens effekter på fosterutvikling er ikke kjent, unngå å ta L-karnitin hvis du er gravid. Hvis du har en historie med perifer vaskulær sykdom, hypertensjon, levercirrhose, diabetes eller leversykdom, kan det ikke være trygt for deg å ta L-karnitin, advarer University of Maryland Medical Center.