Digidexo.com

Hvordan Test for tromboser

Hvordan Test for tromboser


Trombose oppstår når en blodpropp eller trombe, danner inne i en blodåre. Den trombose hindrer blodstrømmen i et individs sirkulasjonssystemet. Trombose kan være forårsaket av sammensetningen av blodet, en skade på karveggen eller stagnere blodstrøm. Det er to store grupper av trombose - venøse (i venene) og arterielle (i arteriene). Hver klassifisering har sitt eget sett av trombose lidelser. Får en test for trombose er et viktig første skritt for å bekjempe denne tilstanden.

Bruksanvisning

Test for tromboser

•  Skaff en innledende klinisk eksamen fra en lege for å bekrefte mistanke om blodpropp og for å få en henvisning til en vaskulær spesialist.

Identifisere potensielle risikofaktorer forbundet med trombose. Slike risikofaktorer inkluderer å være over 40 år, være en røyker, engasjerende i liten eller ingen trening og det å være en kvinne i de senere faser av svangerskapet.

Bestill en ultralydundersøkelse av det berørte området. Disse skanner er tilnærmet smertefri og svært nøyaktig.

Få en blodprøve for tiltaket "D-dimer." Et negativt resultat betyr en koagel trombose er ikke sannsynlig å være til stede.

Selv sjelden bestilt, mener en phlebogram eller venogram for videre testing. I begge tilfeller blir fargestoff injiseres i en blodåre, og et røntgenbilde blir tatt.

Tips og advarsler

  • En av de mest vanlige typer av trombose er dyp venetrombose, en blodpropp som dannes i en dyp vene i låret eller leggen. Rådfør American Academy of Orthopaedic Surgeons for mer informasjon om denne tilstanden (se Ressurser nedenfor).
  • Prøv risikovurderingsverktøy for dyp venetrombose på Koalisjonen for å forebygge dyp venetrombose (se Ressurser nedenfor).
  • Personer med trombose kan ha problemer med å være i situasjoner som krever lange perioder med sittende, for eksempel flytrafikken. Iført kompresjonsstrømper eller gjør sporadiske beinøvelser hjelper vanligvis lindre symptomer.
  • Trombose kan være livstruende eller moderat alvorlig, avhengig av hvor det skjer. Dype vener, slik som de i låret eller leggen, kan være vanskelig å oppdage og fatal, sammenlignet med trombose i venene like under huden.
  • Ikke stol på en klinisk eksamen alene for å oppdage trombose. En slik diagnose krever ytterligere laboratorieprøver for å finne den beste behandling.
  • Overvåk trombose nøye. Symptomene kan være oppstår på nytt, og de kan være forskjellige ved hver forekomst.