Digidexo.com

Terbutaline bivirkninger

Terbutalin er en resept medisin som brukes for behandling av astma og forskjellige andre respiratoriske tilstander (slik som emfysem). Medikamentet er klassifisert som å være en beta redrenergic reseptoragonist. Det er en stimulator. Som med alle typer medisiner, er det mulige negative bivirkninger som kan oppstå som følge av å ta Terbutaline.

Vanlige bivirkninger

Det finnes forskjellige bivirkninger som vanligvis er forårsaket av Terbutaline. Disse bivirkningene er vanligvis ingen grunn til å bekymre seg, som de vanligvis forsvinne når kroppen tilpasser seg medisinen. Men hvis bivirkningene faktisk bli verre, eller om de vedvarer, kan det være nødvendig å oppsøke lege. Disse bivirkningene er angst, nervøsitet, tretthet, svimmelhet, problemer med å sove, kvalme og hodepine.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger er også en mulighet med Terbutaline. I situasjoner med alvorlige bivirkninger, er det avgjørende å søke medisinsk hjelp. Noen potensielt farlige bivirkninger av Terbutaline er rask hjerterytme, hevelse, kløe, smerte eller rødhet der medisinen ble injisert (denne bivirkningen gjelder bare for den injiserte versjonen av medisinen), skjelvinger, kramper, bryst pounding og tungpustethet.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er også alvorlige bivirkninger av Terbutaline. I tilfeller av allergisk reaksjon, er det viktig å umiddelbart få legehjelp. Noen tegn på allergisk reaksjon på Terbutaline er hudutslett, hevelse i munn, lepper, tunge og ansikt, tetthet i brystet, pustevansker og bryte ut i elveblest.

Forsiktig

Det er svært viktig å utvise forsiktighet når de vurderer å ta Terbutaline. Folk må informere sine leger for deres medisinske historie, spesielt hvis de har eller har hatt helsemessige forhold som diabetes, hypertyreose, høyt blodtrykk, hjertesykdom, epilepsi, nyre- eller leversykdom.

Overdose

Hvis en person har mistanke om at hun kan ha overdose på Terbutaline, må hun kaste bort noe tid i å søke øyeblikkelig medisinsk hjelp. Noen symptomer på Terbutaline overdose er skjelvinger, kramper, flagrende hjerte, hodepine, kvalme, følelse av svakhet og kaster opp.