Digidexo.com

Herbal Behandling for BPH

Prostataforstørrelse, er også kalt benign prostatahyperplasi (BPH) en svært vanlig tilstand som bringer plagsomme symptomer urin inkludert svak eller nølende urinstråle og en hyppig behov for å urinere inkludert nattlige oppvåkninger. Tradisjonell medisinsk behandling har tatt reseptbelagte medisiner og kirurgi, men urte behandlinger for BPH har vært i bruk i mange år og har vist seg å være effektive.

Behovet for Herbal Treatment

BPH påvirker mer enn 50 prosent av menn i 60-årene og opp til 90 prosent av menn som er eldre enn 70. Reseptbelagte medisiner kan ha problematiske bivirkninger som lavt blodtrykk, redusert libido og erektil dysfunksjon. Flere kirurgiske og ikke-kirurgiske inngrep er også tilgjengelig, men varierer i effektivitet og kan ha varig plagsomme effekter som seksuell dysfunksjon og tap av blærekontroll. På grunn av disse risikoene, mange menn velger lang brukt urte behandlinger for BPH som synes å ha begrenset bivirkninger. De mest brukte urtemedisiner for BPH inkluderer Saw Palmetto, afrikanske treet Bark (også kjent som Pygeum) og forbruk av soyaprodukter. Andre urte-behandlinger kan omfatte: Papain, Rødkløver og brennesle.

Spesifikke urter brukes

Saw Palmetto er den mest brukte godt studert urt i både Europa og Amerika. Så Palmetto synes å virke på samme måte som reseptbelagte prostata enzyminhibitorer ved å blokkere veksten av prostata, og har blitt vist seg å forbedre blæretømming, urinering letthet og redusere ubehag. Det er ofte brukt i kombinasjon med pygeum. Saw Palmetto kosttilskudd er tilgjengelig på de fleste apoteker, store dagligvarebutikker og helsekostbutikker.

Pygeum, et produkt fra treet bark av den afrikanske Plum Tree, ellers kjent som afrikanske treet Bark, virker ved å redusere betennelser og hemme vekstfaktorer tilskrives prostata utvidelse. Det har vært mye brukt i Afrika og Europa, som oftest i kombinasjon med Saw Palmetto. Afrikanske treet bark kosttilskudd kan fås fra en helsekostbutikker og enkelte dagligvarebutikker og apoteker med alternativ medisin seksjoner.

Forbruket av soya produkter har blitt foreslått som en mulig årsak til at asiatiske menn har lavere forekomst av prostata problemer. Soya inneholder fytoøstrogener, som fungerer til å motsette testosteron fører til en reduksjon av prostatavekst. Soya er tilgjengelig i et bredt spekter av matvarer, inkludert soya ilk og ost, kjøtt erstatter, edamame bønner og tofu.

Papain, et ekstrakt av papaya frukt, er et proteolytisk enzym som bekjemper akutt betennelse i prostatavevet. Det er også nyttig i behandling av endetarms lesjoner forårsaket av alvorlig prostataforstørrelse ved å oppmuntre vev healing. Papain kosttilskudd er tilgjengelig på helsekostbutikker og de fleste store dagligvarebutikker og apoteker.

Rødkløver inneholder også fytokjemikalier som ligner på østrogen, som de fant i soya, og fungerer ved å motsette testosteron som oppmuntrer prostata utvidelse. Rødkløver er tilgjengelig på de fleste store dagligvarer og apoteker og i helsekostbutikker.

Brennesle Root er tenkt å blokkere aktiviteten av veksthormon på prostatakjertelen, noe som begrenser celledeling og prostata utvidelse. Det har også anti inflammatorisk aktivitet, noe som lindrer betent vev. Brennesle vil mest sannsynlig må kjøpes fra en helsekostbutikk.

Andre anbefalinger

Leger anbefaler at menn med BPH sikre tilstrekkelig hydrering og urin flyt ved å drikke rikelig med vann. Et kosttilskudd med sink kan være nyttig som Sinkmangel har vært knyttet til prostata problemer inkludert BPH. Kolesterolnivået bør også bli undersøkt så forhøyede nivåer har vist seg å øke risikofaktorer for utvikling av prostatakreft. Noen medisiner kan inkludert antihistaminer forårsake urinretensjon, noe som vil øke urin symptomer relatert til prostata utvidelse.