Digidexo.com

Årsaker til hypovolemi

Hypovolemia er en tilstand der det er et redusert volum av plasma i blod. Symptomer inkluderer takykardi (hjerteslag raskere enn 100 slag per minutt), besvimelse, tap av bevissthet, hypotensjon (lavt blodtrykk), rask pust, forvirring / endret mental tilstand og en nedgang i produksjonen av urin. Det er flere årsaker til hypovolemi.

Medisinske årsaker

Hypovolemia kan være forårsaket av medisinske tilstander som ekstrem vekttap, blødning, oppkast, marasme (en type av underernæring som er kjennetegnet ved ekstrem mangel på begge kalorier og protein), dehydrering, heteslag, proteinenergifeilernæring (tegnes ved mangel på tilstrekkelig protein inntak for å dekke kroppens metabolske behov og krav, kan være forårsaket av mangel på inntak, dårlig kvalitet på protein inntak eller økt etterspørsel på grunn av andre sykdommer), kraftig oppkast og peritonitt (når slimhinnen i bukhulen blir betent).

Forårsaket av en annen tilstand

Flere medisinske tilstander liste hypovolemi som en komplikasjon av det primære tilstand, inkludert naken brimcap forgiftning, pseudohypoaldosteronism og Lassa feber. Naked brimcaps er en type sopp. De er vanligvis brun, dekket av små hår og bli slimete når det er vått. De vokser i naturen og er giftige i tilstrekkelige mengder. Pseudohypoaldosteronism beskriver en gruppe av medisinske lidelser hvor nyrene ikke er i stand til å reagere på aldosteron, noe som resulterer i betydelige elektrolyttubalanse. Lassa feber er en smittsom virussykdom av Vest-Afrika.

Andre årsaker

Andre årsaker til hypovolemi inkluderer overdrevent alkoholforbruk, overdreven svetting, vanndrivende bruk, blodgivning, bruk av vasodilatorer (Medisiner som utvider blodkar), bruk av ACE-hemmere (som slapp blodkar) og alvorlige brannskader (som kan føre til betydelige tap væske og ødem).

Hypovolemisk sjokk

Hypovolemisk sjokk er en nødssituasjon i hvilken hjertet er ute av stand til å pumpe tilstrekkelig blodtilførsel til resten av kroppen på grunn av alvorlige væske og blodtap. Det kan føre til potensielle organsvikt og er forårsaket av å miste 20% eller mer av din blodvolum. Dette kan være et resultat av blødning fra kutt eller skader eller indre blødninger. Volumet av blod som sirkulerer i kroppen din kan brått avta hvis du mister for mange kroppsvæsker. Dette kan skje med oppkast, diaré og brannskader. Symptomer inkluderer agitasjon, angst, rask pust, forvirring, klam hud, svakhet, redusert urinmengde, blek hud, tap av bevissthet og rask pust. Det er også relatert hypotensjon (lavt blodtrykk), lav kroppstemperatur og rask hjerterytme. Oppsøk lege umiddelbart.

Behandling

Behandlingstilbud for hypovolemi er i stor grad avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand og inkluderer IV væsker, væsker gjennom munnen, oksygen, dopamin, adrenalin, trombolytika, blodoverføring og plasma transfusjon. Det er også flere medisiner som kan brukes som difenhydramin, dobutamin, H-2 blokkere, H-1 blokkere, B2 blokkere, kalsiumglukonat, albuterol, cimetidin, glucagons, nalokson, fenylefrin og norephinephrine.