Digidexo.com

Hvordan bruke Nasal Steroider Med CPAP

Personer som lider av øvre luftveisobstruksjon eller søvnapné, er ofte foreskrevet et CPAP-apparat for behandling. Denne medisinske instrument bidrar til å holde luftveiene åpne og uhindret under søvn og krever åpne nesegangene skal fungere skikkelig. Nasale steroider er en reseptbelagte medisiner som kan avlaste de som lider av hovne nesegangene.

Bruksanvisning

Besøk legen din for en sjekk for å finne ut om nasal steroider er riktig for deg. Din lege vil sørge for at nesesymptomer er ikke en del av noe mer alvorlig tilstand som kan kreve en lungespesialist. Legen din kan gi deg en resept for nasal steroider.

tømme nesegangene som fullstendig som mulig før du bruker nese steroid spray. Blåser nesen etter en varm dusj fungerer godt for mange mennesker.

Sett nese applikator i hvert nesebor og levere det foreskrevne antall aktiveringer. Bruk en vev for å fange noen nasal drypp. Prøv ikke å blåse nesen rett etter bruk av spray.

Påfør din CPAP-apparat som du normalt ville. Hvis du ikke klarer å puste skikkelig gjennom nesen på denne tiden, ta kontakt med helsepersonell for flere behandlingstilbud.

Tips og advarsler

  • Nasal steroid spray er ikke som andre sinus spray som fungerer umiddelbart. Steroider krever en periode av dager til uker for å tre i kraft, så vær tålmodig. Skulle mer umiddelbar lindring være nødvendig, spør legen din for å foreslå eller foreskrive en muntlig decongestant å bruke i mellomtiden.
  • Sørg for at helsepersonell er klar over alle medisiner som du tar. Det er viktig å følge legens råd ved bruk av alle resepter.