Digidexo.com

Hva er årsakene til utviklingshemning?

Hva er årsakene til utviklingshemning?


Utviklingshemming er en tilstand karakterisert ved redusert mental, sosial og kommunikasjon fungering eller ferdigheter i et individ. En person med utviklingshemming vil ha problemer med å lære å ta vare på seg selv og vil vanligvis utvikle tregere enn en uten utviklingshemming. Flere faktorer vil føre en utviklingshemming.

Leveringsproblemer

Visse problemer ved fødselen eller under fødsel vil føre en utviklingshemming; disse inkluderer midlertidig oksygenmangel, premature fødsler, lav fødselsvekt og fødselsskader.

Genetiske betingelser

Genetiske forhold er et resultat av genetiske avvik arvet fra en persons foreldre, overeksponering for røntgenstråling og lidelser forårsaket av infeksjoner under en graviditet. Ofte vil de samlede genetikk av to personer danne visse lidelser i genene hos deres barn. Noen genetiske lidelser årsak utviklingshemning. Defekte eller manglende enzymer forårsake lidelser som fenylketonuri. En person med en kromosomfeil, for få eller for mange kromosomer, kan også utvikle en utviklingshemming som Downs syndrom.

Helseproblemer

I noen tilfeller kan barn som opplever visse helseproblemer etter fødselen utvikle utviklingshemming. Sykdommer som meslinger, hjernehinnebetennelse, vannkopper, hjernebetennelse og kikhoste kan skade hjernen og føre til utvikling av utviklingshemming. Andre årsaker etter fødselen inkluderer eksponering for miljøgifter, som kvikksølv, eller blyforgiftning, nær drukning eller et slag mot hodet.

Graviditet problemer

I noen tilfeller vil et problem i løpet av svangerskapet hindre utviklingen av en baby mens i livmoren og føre en utviklingshemming. En vanlig årsak til forebygges utviklingshemming er misbruk av alkohol og narkotika av den gravide moren. Andre årsaker til graviditet problemer er infeksjoner som røde hunder, miljøgifter, underernæring og sykdommer i løpet av svangerskapet, for eksempel toksoplasmose en parasittsykdom, cytomegalovirus, et vanlig virus og syfilis.

Sosiale faktorer

Fattige barn er ofte utsatt for flere faktorer som øker risikoen for å utvikle utviklingshemming. Ofte kan barn i slike situasjoner ikke får tilstrekkelig helsehjelp, erfaring ekstrem underernæring og bor i nærheten av miljø helsefare. I noen tilfeller understimulering av hjernen i løpet av de tidlige pedagogiske årene øker også risikoen for å utvikle utviklingshemming.