Digidexo.com

Hva er fordelene med Pancreatin?

Pancreatin er en blanding av fordøyelsesenzymer som hjelpemiddel i opptaket av fett, karbohydrater og proteiner. Hos friske individer er disse enzymene produsert i og utskilt av bukspyttkjertelen. Imidlertid er det flere medisinske tilstander som hemmer eller forstyrrer denne evne i bukspyttkjertelen, og pasienter kan dra stor nytte av kosttilskudd med pankreatin.

Beskrivelse

Pancreatin er en ikke-reseptbelagte kosttilskudd som inneholder amylase, lipase og trypsin. Det er en resept medikament kalt Pancrelipase, som har en mer aktiv lipase-enzym. Selv pankreatin er tatt for å erstatte de fordøyelsesenzymfunksjoner som er tapt på grunn av en rekke forhold, er enzymer også tatt for generell enzymbehandling for å hjelpe til med andre sykdommer.

Funksjon

De enzymer som finnes i pankreatin hver utfører en spesifikk funksjon. Disse funksjonene er avgjørende for daglig fordøyelse og metabolisme. Den amylase enzym anvender vann for å bryte ned stivelse til oligosakkarider, som er karbohydrater som består av enkle sukkerarter. Lipase benytter vann for å bryte ned triglyserider i de individuelle komponentene av fettsyrer og glyceroler. Trypsin benytter vann for å bryte ned proteinene til aminosyre grupperinger kjent som oligopeptider.

Fordel i Cystisk fibrose

Pasienter med cystisk fibrose, en arvelig sykdom, produsere slim som interfererer med evnen av bukspyttkjertelen til å utskille enzymer som er nødvendig for fordøyelsen. Pancreatin erstatter enzymer bukspyttkjertelen kan ikke skiller ut, og dermed bidra til å behandle de vanligste symptomene på diaré, intestinal blokkering og underernæring.

Fordel i hjertesykdommer

Pancreatin kan hjelpe behandle hjertesykdom. Aterosklerose, eller åreforkalkning, er en viktig faktor i hjerte-og karproblemer. Det er generelt antatt at kolesterol fører plakk i arterier, men det har blitt funnet at et enzym kalt homocystein spiller en stor rolle i å skade arteriene. Homocystein er et biprodukt av nedbrytningen av proteiner, og med tillegg av pankreatin enzymer, kan den bli omdannet til en ufarlig aminosyre kalt cystationin.

Nytte for virus

Pancreatin kan bidra til å behandle virusinfeksjoner. Virus er belagt med proteiner og enzymer som bidrar til å fordøye disse proteinene, og derfor forlater virus utsatt for angrep fra immunsystemet.

Fordel i Cancer

Kreftceller er belagt med antigener, som skal indusere kroppens immunsystem til å merke det som et fremmedlegeme og angripe og eliminere disse cellene. Men kreftcellene bruker et protein som kalles fibrin å skjule dem. Tilsetningen av pankreatin enzymer kan degradere proteinet, og derfor forlater cellene utsatt for immunsystemet. I tillegg er det kjent at pankreas enzymer stimulere naturlig killer T-celler, som er giftig for kreftceller.