Digidexo.com

B12 Vitamin Therapy

Vitamin B12 er viktig i DNA-syntese og bloddannelse. Det er avgjørende for etableringen av myelin, som er den isolasjon som beskytter nerveendene, og muliggjør kommunikasjon mellom nerver. Når du er mangelfull i B12, vil du trenger terapi for å få tilbake de riktige nivåer.

Intrinsic Factor

Symptomer på vitamin B12-mangel er diaré, oppkast, tretthet, mental forvirring, lavt antall røde blodlegemer, svakhet og blekhet. Pernisiøs anemi er trolig den mest kjente årsaken til B12-mangel. Pernisiøs anemi fører til en mangel på intrinsic factor. Intrinsic faktor er et enzym-lignende (uidentifisert) stoffet fremstilt i tarmen som binder seg med B12 for å hjelpe kroppens opptak. Med pernisiøs anemi, gjenkjenner kroppen intrinsic factor som en inntrenger og lager antistoffer mot det, slutt å ødelegge den indre faktor, og selv magen celler som produserer den. Andre årsaker til B12 mangel omfatter en diett lav på B12, kronisk alkoholisme, tape orm infeksjon og abdominal kirurgi som forstyrrer produksjonen av intrinsic factor.

B12-injeksjoner

For de med alvorlig utarmet B12-nivåer, vil leger anbefaler en injeksjon av vitamin B12. Dette gjør kroppen for å raskt absorbere B12 og bypass noen egenverdi faktor mangler. For pasienter med pernisiøs anemi, kan legen anbefale en rekke injeksjoner. Dette kan være en livslang behandling.

Oral B12

For veganere, eller andre med mangel B12 ikke er relatert til intrinsic factor, supplere B12 muntlig er den vanlige behandlingen. Pasienten tar vanligvis 500 til 1000 mikrogram daglig. Oral B12 tilskudd kan også være en behandlingsstrategi for de med pernisiøs anemi og egenverdi faktor problemer. Noen leger er fortsatt uvitende om at de kan foreskrive en første injeksjon av B12, etterfulgt av daglige orale doser på 1.000 til 2.000 mcgs. Pasienter med intrinsic factor mangel vil bare absorbere omtrent 2 prosent av dosen, men kroppen din trenger bare 3 til 4 mcgs av vitamin B daglig for å arbeide effektivt.

Bivirkninger

Fordi kroppen trenger B12, det er vanligvis ingen bivirkninger forbundet med behandlingen. Imidlertid har enkelte pasienter hadde akneiform eksantem (små papler) bryte ut på haken, pannen og øvre del av ryggen mens du bruker høye doser av B12. Andre på en høy dose har rapportert et hudutslett som ligner rosacea, men reagerer ikke på behandlinger for rosacea. Begge forholdene løst når pasientene seponerte B12 terapi.