Digidexo.com

Diett for insulinresistens Therapy

Med insulinresistens, kroppens celler ikke klarer å svare godt på insulin, og over tid kan dette føre til diabetes, tidlig hjertesykdom og en manglende evne til å gå ned i vekt. I 2002, en studie utført av American Association of Clinical Endokrinologer anslått at 70-80 millioner amerikanere (en av tre voksne amerikanere) har insulinresistens. Heldigvis kan tilstanden bli behandlet med endringer i kostholdet.

Betraktninger

Alltid undersøkes av en lege først for å utelukke tilstedeværelse av diabetes eller hjertesykdom, for som du trenger medisinering. Ellers kan insulinresistens vanligvis bli behandlet med diett og mosjon. Det kan ta to til tre måneder etter å endre kostholdet til å reetablere normal insulinfølsomhet, selv om de fleste vil oppleve forbedringer ganske raskt, inkludert lavere blodtrykk, økt energi, tap av vekt spesielt i mageområdet og tap av karbohydrat cravings.

Karbohydrater

Dårlige former for karbohydrater er en viktig årsak til insulinresistens. Unngå poteter, raffinert korn som brød, kjeks, mais, hvetemel produkter og hvit ris, og enkle sukkerarter som for eksempel sukker, fruktose, cookies, godteri, iskrem, kaker, honning, juice, brus og alkoholholdige drikkevarer. For noen mennesker, kan alt som smaker søtt, inkludert kunstige søtningsmidler, øke insulinnivået.

For gode karbohydrater, spise små mengder av hele korn som brun ris, hel hvete, rug, bygg og bokhvete; små mengder frukt, gjerne forbrukes med protein måltider (bær er best, og unngå tørket frukt); og masse nonstarchy grønnsaker, rå eller lett kokt. Frosne grønnsaker er også akseptabelt, selv om unngå hermetisert versjoner bortsett fra for tomater. Belgfrukter som bønner, erter, peanøtter og soyaprodukter har både karbohydrater og protein og er akseptable i insulinresistens diett.

Proteiner

Du kan spise moderate mengder magert kjøtt, sjømat og fisk, men ser for vill og range-matet valg, fordi de har mindre mettet og skadelige omega-6 fettsyrer og mer sunne omega-3 fettsyrer. Noen meieri er også akseptabelt, med beste blir usøtet yoghurt. Egg er fine, men unngå å spise mer enn syv i uken på grunn av fett og kolesterol innhold. Rå nøtter, frø og mutter Butters er bra, også, spises i moderate fordi de er høy i kalorier.

Fett

Du trenger noen sunt fett i form av enumettet fett, som olivenolje og rapsolje og nøtter, og flerumettet fett høy i omega-3 fettsyrer, som raps, lin og fiskeolje og valnøtter. Du kan også ha små mengder mettet fett fra planteriket som kokos, palme og avocado, men unngå eller begrense animalske kilder til mettet fett som finnes i fete melkeprodukter som ost og smør og de fleste rødt kjøtt.

Diverse

Drikk mye rent vann og kutte ned på salt, selv om du kan bruke andre krydder som mye som du ønsker. Ett krydder av spesiell interesse i å hjelpe insulinresistens er kanel. I en Maryland USDA forskningssenter, forskere funnet ut at kanel senket blodsukker, økte den naturlige produksjonen av insulin og senket kolesterolet. Du kan ta kanel i form av kosttilskudd eller legge 1/2 ts. til 2 ts. kanel en dag i dine oppskrifter og matvarer.