Digidexo.com

Hvordan å slutte å spise Nitritter

Sannsynligvis ingen andre tilsetningsstoff har forårsaket så mye kontrovers som natriumnitritt. Lagt til spekemat, nitritter beskytte kjøtt fra spoiling og forårsaker botulisme. Natriumnitritt har også vært knyttet til økt kreft og utløser migrene. Hvis du er bekymret for hva nitritt kan gjøre for helsen din, kan du bruke følgende fremgangsmåte for å slutte å spise nitritt.

Hvordan å slutte å spise Nitritter

Stopp å spise bearbeidet kjøtt. Natriumnitritt er funnet i høyeste nivåene i pølser, bacon, skinke og noen lunchmeats. Substitute ferskt kjøtt eller andre proteinkilder som egg eller bønner for bearbeidet kjøtt.

Prøv nitritt frie pølser og lunchmeats. Stadig flere lunchmeat er annonsert som "additiv gratis." Se etter "nitritt-free" eller gjøre visse nitritt mangler fra listen over ingredienser.

Se etter antioksidanter lagt til din kjøtt. Forskere som undersøker metoder for å behandle kjøtt uten anvendelse av natriumnitritt har oppdaget at vitaminene C og E hemme evnen til nitritt å bli konvertert til nitrosaminer, kreftfremkallende element. Noen produsenter har allerede lagt disse vitaminene til bacon, en av de verste synderne når det gjelder nitrosaminer.

Legg til vitamin C pulver til oppskrifter som bruker spekemat. Hvis dette ikke er mulig (vitamin C og relish er kanskje ikke god påfyll sammen for en hot dog), vurdere å holde en shaker av vitamin C pulver tilgjengelig for å riste på side mat som salater eller andre grønnsaker.

spise grønnsaker. Nitritter vises også i grønne bladgrønnsaker som spinat. Men nærvær av naturlig forekommende vitaminer C og D er antatt å forhindre kreft-fremkallende stoffer. Grønnsaker har blitt knyttet til lavere kreftrisiko.

Sikt på en additiv-fri diett. Nitritter er tilstede i mange tilsetningsstoffer. Konsentrer deg om hele korn og ferske matvarer når det er mulig.

Hint

  • Hvis målet ditt er å spise sunnere, forstår at faren er nitritt belastningen av hele diett over en tidsperiode. Limit porsjoner av bearbeidet kjøtt til lav-fett versjoner ikke mer enn to eller tre ganger i uken.
  • Nitritt er kanskje ikke så verst. Dette tilsetningsstoff kan tilby noen beskyttelse for hjertet ved å holde blodårene fleksible.
  • Vær oppmerksom på at natriumnitritt gir også bearbeidet kjøtt deres fin rosa farge som shoppere forbinder med friskhet. Nitritt-fri kjøtt er ofte brun.
  • Viktige studier om nitritt har fokusert på risikoen for leukemi hos barn som spiser mer enn tolv pølser i måneden, noe som kan føre til en forekomst av barneleukemi ni ganger større enn normalt.