Digidexo.com

Hvordan lære en jente Hvordan bruke en tampong

Hver ung jente bekymrer sin første menstruasjon. Hva kommer det til å bli? Hva slags rekvisita trenger jeg? Hvordan setter jeg inn en tampong? Å ha ærlige samtaler med datteren din er den beste måten å forberede henne på hennes periode. Når hun har startet sin periode og føler at hun er klar til å prøve tamponger, er det noen viktige skritt for å vise henne.

Hvordan lære en jente Hvordan bruke en tampong

•  Snakk med din datter om de forskjellige deler av kroppen hennes. Vis henne enten ved hjelp av illustrasjoner du kan finne på seksualundervisning nettsteder, for eksempel plannedparenthood.org, eller ved å gi henne et speil og la henne utforske seg selv i personvernet. Den viktigste detalj i denne diskusjonen er hvilket hull å sette inn tampongen inn. Vis henne forskjellen mellom anus (hullet lengst bak, hvor avføring gå ut av kroppen), vagina (hullet i midten der tampongen vil bli satt inn) og urinrøret (hullet hvor urinen kommer ut av kroppen).

Pakk en tampong og vise den til henne. Instruere henne til å kaste bort wrapper, ikke skylle den ned i toalettet. Du vil ønske å vise sin toppen av tampongen (den avrundede del bomull) og bunnen (hvor strengen henger ned). Hvis tampongen har en applikator, viser henne å presse mindre rør gjennom det ytre røret opp slik at tampongen kommer ut. Kast denne tampong.

Vis din datter innsatsen fra tampong pakke og gå gjennom hver illustrasjon med henne for å hjelpe henne se mer tydelig hvordan en tampong settes inn.

La henne eksperiment på egen hånd. Gi henne pakningsvedlegget og trener henne fra utenfor badet.

Be henne først vaske hendene og deretter sette seg ned som om hun skulle bruke toalettet. Hun bør pakke tampongen og grep applikatoren i midten, der de øverste og nederste rørene møtes. Det er vanligvis en ridge på dette punkt på applikatoren.

Fortell henne til å slappe av (så mye som mulig - dette er en stressende "første" for de fleste jenter). De fleste jenter liker å sitte på toalettet med knærne fra hverandre, men andre foretrekker å stå med en fot på toalettsetet.

Hold applikatoren mellom henne langfingeren og tommelen hennes, legger hun nå tuppen på tampongen ved åpningen av hennes vagina. Instruere henne til å peke tampong på henne korsryggen og å skyve applikatoren sakte og forsiktig inn i skjeden til fingrene når åpningen.

Be din datter å presse mindre rør av applikatoren gjennom ytre røret (slik du viste henne i trinn tre) for å frigjøre tampong inn i kroppen hennes. Hun skal nå se at strengen henger fra åpningen, og tampongen er på plass.

Spør henne om hun ønsker å fjerne tampong nå og prøve en annen eller ønsker å vente til senere. Uansett, du vil instruere henne om hvordan du fjerner tampongen ved å trekke forsiktig ned på strengen. Dette bør være enkelt for henne å gjøre. Fortell henne om riktig avhending (enten spyle tampong eller pakke det i toalettpapir og kaster det bort).

Hint

  • Hvis du eller din datter er veldig ubehagelig å snakke om dette problemet, kan du prøve å utforske BeingGirl.com, en ressurs skapt av Tampax som har instruksjonsvideoer for hvordan du setter inn tamponger.
  • Sørg for at din datter forstår viktigheten av å fjerne tamponger hver fire til seks timer og ikke etterlater en tampong i mellom perioder. Du bør også diskutere symptomer på TSS (toksisk sjokk syndrom) med henne når hun begynner å bruke tamponger.