Digidexo.com

Eye Care Information

Eye Care Information


Eye omsorg innebærer regelmessige øye eksamener og ta tiltak for å beskytte øynene fra skader og sykdom. Det er noen vanlige øyesykdommer som du kan behandle deg selv for hjemme og andre som krever behandling fra en optiker.

Vanlige betingelser

Visse felles øyesykdommer kan noen ganger behandles med hjemmetjenester. Ifølge Eye Care-Amerika, er blefaritt en betennelse i øyelokket som kan behandles med varme kompresser og et øye skrubb. Lus i øyelokkene kan behandles med en over-the-counter produkt, for eksempel Rid eller Nix. Kontakteksem kan være forårsaket av innføringen av en ny kontakt løsning eller makeup produkt til øynene dine, eller til innføring av et fremmedlegeme. Antihistaminer kan lindre symptomene. Termisk skade, på grunn av for mye sol, kan behandles med et øye smøremiddel. Konjunktivitt, vanligvis kalt "pink eye", kan noen ganger bli behandlet med et over-the-counter behandling er spesielt utformet for denne betingelsen. Tørre øyne er vanligvis lydhør til over-the-counter dråper og geleer.

Over-the-counter produkter

Eye smøremidler (Systane, Gen Teal, TheraTears) er øyedråper brukes til å lindre tørre øyne, svie, kløe og rødhet. Salver (Fukt øyne) kan også brukes for ekstreme tilfeller av tørre øyne. Øyevaskere (Eye-Stream) er tilgjengelig for tilfeller når du trenger å rense øyet av et fremmedlegeme eller substans. Hyperosmotics (Adsorbonac) er salver eller løsninger som brukes til å behandle hornhinnen hevelse. Eye Scrubs (Eye-Skrubb) er tilgjengelig for å fjerne rusk, oljer eller flasser hud fra øyelokkene. Decongestants (Hydropres, Nardil) og antihistaminer (Ocuhist, NaphconA) brukes til å behandle forhold relatert til allergier.

Aldring

Som du alder, er risikoen øker for å utvikle visse øyesykdommer. Katarakt resultere i disig eller tåkesyn som forverres over tid. Til slutt legen din kan utføre kirurgi for å korrigere synet ditt. Aldersrelatert makuladegenerasjon er en betingelse for din netthinnen som svekker din visjon og kan føre til blindhet. Det finnes behandlinger tilgjengelig som kan holde den fra å bli verre som Lucentis og Visudyn. Diabetisk retinopati er en komplikasjon av diabetes som også kan føre til blindhet. Laser kirurgi kan lykkes i å arrestere denne tilstanden.

Synsundersøkelser

Ifølge Mayo Clinic, bør barn ha et øye eksamen før inn i første klasse. Hvis det ikke er noen problemer, bør du gjenta eksamen annethvert år. Som voksen bør du ha en synsundersøkelse i løpet av 20-årene og to ganger mellom 30 og 40 år. Fra fylte 40 år til fylte 65 år, bør du ha en synsundersøkelse hvert to til fire år. Etter 65, bør du ha en eksamen hver ett eller to år. Hvis noen av syn eller øyesykdommer finnes i alle aldre, vil øyelegen gi deg råd om hyppigheten av dine undersøkelser.

Alvorlige forhold

Alvorlige øyeproblemer krever behandling hos en øyelege, som traumer, skrubbsår, kjemisk eksponering, hornhinnen hevelse, uveitt (betennelse i iris) og keratitt (betennelse i hornhinnen). Du bør søke behandling fra en optiker umiddelbart hvis du opplever lysglimt, dobbelt syn, øyesmerter, hevelse eller rødhet i øyet eller øyelokket eller du er plutselig ute av stand til å se eller din visjon er svak.

Forebyggende Care

Sammen med rutinemessige synsundersøkelser, bør du ta skritt for å beskytte øynene. Solbriller som blokkerer ultrafiolette stråler kan redusere risikoen for å utvikle aldersrelatert makuladegenerasjon og grå stær. Bruk beskyttelsesbriller når du arbeider med kjemikalier, klippe gresset eller bruke maskiner eller elektroverktøy for å beskytte øynene mot skader.