Digidexo.com

Hvordan beregne kalorier fra fett gram

Hvordan beregne kalorier fra fett gram


En kalori er den vanligste enheten brukes til å måle hvor mye energi maten gir til kroppen din. Enten du ønsker å få, opprettholde eller gå ned i vekt, telle kaloriinntaket ditt kan hjelpe deg med å finne ut hvor mye mat du bør ta i. Protein, karbohydrater og fett alle krever en forskjellig mengde energi for å bli brent av kroppen din, derfor læring hvordan å beregne kalorier fra fett gram kan hjelpe deg med dine mål diett.

Hvordan beregne kalorier fra fett gram

•  Beregn kalorier fra fett gram ved å multiplisere hvert gram fett ved ni. Den resulterende tallet vil være lik antall kalorier kroppen din tar inn fra fett gram. Kalorier i mat er utledet fra protein og karbohydrater, som gir fire kalorier hver, og fett som gir mer enn det dobbelte av kalorier av protein og karbohydrater med 9 kalorier.

•  Beregn prosentandelen av fett kalorier i mat, som de fleste etiketter bare inneholde fett gram. 2005 US Dietary Retningslinjene slår fast at 20 til 30 prosent av kaloriene bør komme fra fett. For å bestemme hvor stor prosentandel av kalorier fra fett gram i en gitt mat, først beregne antall fett kalorier ved å multiplisere fett gram av ni. Dele det tallet med det totale antall kalorier og multipliser med 100 for den endelige prosentandel.

Reduser inntaket av mettet fett og transfett, da disse endrede produkter kan øke risikoen for hjertesykdom. Ved beregning av kalorier fra fett gram, ta hensyn til hvor stor del av fettet er mettede og trans fett og hvor mye som er umettet fett. Prøv å ta på ikke mer enn 10 prosent av fett fra mettet eller transfett.

Spis fett i moderate; imidlertid ikke eliminere dem fra kosten helt som kroppen din trenger dem til sammenbrudd fettløselige vitaminer og mineraler.