Digidexo.com

Hvordan bruke en oftalmoskop

En direkte oftalmoskop er et medisinsk instrument som gjør det mulig for brukeren å se innsiden av en pasientens øye (også kjent som fundus). Det gir et forstørret bilde gjennom en rekke linser, og gir utøveren med informasjon om tilstanden til øyet. I teorien er det ganske grei å bruke, men det kan være vanskelig å få en skikkelig utsikt.

Hvordan bruke en oftalmoskop

•  Har pasienten sitte ned og deretter sitte vendt mot ham. Du bør være litt på siden av øyet du prøver å vise. Har pasienten ser i det fjerne forbi deg.

Slå på oftalmoskop ved å trykke på den grønne knappen og dreie den øvre delen av håndtaket.

Sett oftalmoskop opp til øyet slik at lyset peker mot pasientens ansikt. Vis din pasientens øye gjennom motsatt side av oftalmoskop. Du bør være i stand til å se en "rød refleks" av pasientens fundus, ikke ulikt røde øyne i en flash bilde.

Flytt mot pasientens øye før du er nær ansiktet hennes. Lukk øyet du ikke bruker for å se gjennom oftalmoskop. Se etter detaljer om personens fundus. Hvis du eller din pasient er nærsynt eller langsynt og ikke iført korreksjon, kan det hende du må slå nummeret hjulet på toppen av oftalmoskop for at den skal være i fokus.

Prøv å vise bestemte landemerker på pasientens fundus, som for eksempel synsnerven (en stor gul disk) eller arterielle og venøse arkader kommer fra disken. Du kan også være i stand til å se pasientens makula ved å ha ham se direkte på oftalmoskop lys.

Hint

  • Disse retningene er for en Welch Allyn oftalmoskop. Knapper og hjulene kan være litt annerledes på Oftalmoskoper fra andre produsenter.