Digidexo.com

Hvordan behandle Gilbert syndrom

Hvordan behandle Gilbert syndrom


Hvis du har blitt diagnostisert med Gilbert syndrom, det viktigste du trenger å vite er at det er en mild leversykdom som ikke vanligvis føre til alvorlige helsemessige komplikasjoner. Problemet ligger med leveren manglende evne til å skikkelig behandle bilirubin, som deretter fører til anfall av gulsott. Alt fra tre til ti prosent av folk i USA har Gilberts syndrom, og flere menn lider av det enn kvinner.

Hvordan behandle Gilbert syndrom

•  Forstå at Gilberts syndrom er så mild at det ikke er vanligvis behandles medisinsk. Selv gulsott som følge av forstyrrelse er vanligvis ufarlige, ikke krever medisinsk behandling, og har en tendens til å forsvinne på egen hånd.

Snakk med legen din dersom gulsott din er belastende. Hun kan foreskrive fenobarbital, et barbiturat medisiner, for å bidra til å redusere bilirubin nivåer, så gulsott din avtar.

Lær å håndtere situasjoner som har en tendens til å forårsake bilirubin nivåene å stige, for eksempel følelsesmessig stress og smittsomme sykdommer. Ta forholdsregler for å unngå kontrahering forkjølelse og influensa. Utdanne deg selv om stressmestring.

Følg et sunnere kosthold ved å spise mer rå og grønne bladgrønnsaker, hele korn, frukt, nøtter og frø, rødbeter, artisjokk, lecitin og gurkemeie, all mat som er sunt for din leverfunksjon.

Spis små regelmessige måltider, heller enn mindre hyppige store måltider. Prøv å ikke hoppe over måltider.

Drikk åtte glass vann hver dag.

Hint

  • Å bryte ned av gamle røde blodceller produserer bilirubin. Leveren fjerner bilirubin fra blodet og kjemisk endrer den til en sammensetning som deretter utskilles i gallen. Så din galle fordøyer maten.
  • Ikke drikk for mye alkohol og unngå lever giftige stoffer.
  • Prøv å unngå å spise mat som er fet, fritert, raffinert eller behandlet. Unngå kaffe, te, brus og margarin laget av herdet skadet fett.