Digidexo.com

Hva gjør en lavt antall blodplater Indiker?

Ulike bakenforliggende helseproblemer, spesielt de som påvirker immunsystemet og benmargsfunksjon, kan føre til mangel på viktige blodkoagulerende plater kalt trombocytter. Hvis blodplatenivåer måle lav, vurdere å få medisinske tester for mer alvorlige forhold.

Funksjoner

Normal blodplatetall varierer fra 150.000 til 450.000 celler i hver mikroliter, eller en milliondel av en liter, blod, ifølge Medicine Net. Når blodplatetall faller under 30.000, kan alvorlige blødninger forekomme.

Forhold

Lav blodprosent er vanligvis et resultat av sykdommer som leukemi, immunsystem lidelser og som en bivirkning av medisiner, ifølge Mayo Clinic.

Identifikasjon

Siden benmarg produserer de fleste blodceller, inkludert blodplater, har en hvilken som helst lidelse som påvirker benmargen potensial til å resultere i trombocytopeni, eller mangel på blodplater.

Symptomer

Avhengig av årsaken og alvorlighetsgraden av blodplate tap, kan pasienten oppleve en rekke symptomer fra mindre blåmerker til langvarig blødning.

Betraktninger

Personer som lider av myelofibrose eller cirrhose kan oppleve et lavt antall blodplater på grunn av en forstørret milt blokkerer strømmen av blodplater i hele blodet.