Digidexo.com

Tidlige symptomer på eggstokkreft

Eggstokkreft sies å ha noen åpenbar tidlige symptomer, og mens symptomene er vanligvis uspesifikke, hvis du er klar over hva de er, kan du identifisere eventuelle bekymringer tidlig med legen din. Som i 2009, er det ingen pålitelige, nøyaktige og klare screening verktøy for eggstokkreft, noe som bidrar til det faktum at mer enn halvparten av disse kreftformene er diagnostisert på et sent stadium, når symptomene blir for opplagt å ignorere.

Bakgrunn

Nesten 20.000 nye diagnoser på eggstokkreft er gjort hvert år i USA, og det er den ledende årsaken til død av gynekologisk kreft. Samlet sett hos kvinner, er det den femte vanligste årsaken til kreftdød. Risikofaktorer for sykdommen inkluderer en familiehistorie, aldri ha barn, eldre alder, hvite rase, og sen overgangsalder. Graviditet og bruken av orale prevensjonsmidler har vært forbundet med en litt lavere risiko for kreft i eggstokkene, noe som antyder at kontinuerlig eggløsning uten pauser bidrar til utvikling av kreft i eggstokkene.

Kliniske symptomer

Tidlige tegn og symptomer på eggstokkreft inkluderer abdominal oppblåsthet og oppblåsthet, fravær av sult, vekttap, forstoppelse og gastrointestinale problemer, uforklarlig vaginal blødning, smerter med samleie, trøtthet og følelsen av å være full etter å ha spist bare en liten mengde. Mange ganger når kvinner tilstede med disse klagene, blir de undersøkt for irritabel tarm syndrom, galleblæren problemer og gastrointestinale sykdommer. Hvis disse symptomene vedvarer i mer enn to uker, bør bekymringer om mulig eggstokkreft diskuteres med en lege. Tidlig stadium sykdommen kan har ingen symptomer, med symptomer bare vises som kreften utvikler seg, og det er derfor tidlig påvisning er nøkkelen.

Screening og testing

For kvinner med en sterk genetisk historie av eggstokkreft, og som derfor høyere risiko, gjør National Cancer Institute anbefaler screening årlig med transvaginal ultralydundersøkelser og CA-125 blodprøver. I den generelle befolkningen, har fordelene av disse generelle testene ikke blitt bevist, og det er ingen standard screening verktøy for eggstokkreft. Ingen definitive testen har blitt utviklet, og den eneste måten å definitivt diagnostisere eggstokkreft er ved kirurgisk leting.

Genetiske faktorer

Kvinner med BRCA-mutasjon har høyere risiko for å utvikle brystkreft og eggstokkreft enn kvinner som ikke har disse mutasjonene. Etniske grupper som askenasiske jøder har vist seg å ha en høyere risiko for å få disse mutasjonene. De med en BRCA1-mutasjon har en 16 prosent til 44 prosent levetid risiko for å utvikle kreft i eggstokkene, og kvinner med BRCA2-mutasjoner har en livstidsrisiko på 10 prosent. Hos kvinner med BRCA1 eller BRCA2-mutasjon, har en profylaktisk ooforektomi har vist seg å redusere risikoen for å utvikle både eggstokkreft og brystkreft.

Behandling

Å iscenesette sykdommen, er kirurgi utført, som vanligvis gjøres gjennom en total abdominal hysterektomi og bilateral salpingoophorectomy. I denne operasjonen, er begge eggstokkene og egglederne tatt ut. Det innebærer biopsier fra bekken og mage peritoneum (fôr), en biopsi av omentum eller en Omentektomi, og lymfeknute disseksjon. Det er viktig at så mye av kreft som mulig er fjernet for den beste prognose, og dette kalles optimal debulking.

Etter operasjonen, er et kurs av kjemoterapi vanligvis bestemt på, og mulige andre-look kirurgi er ferdig.