Digidexo.com

Diett for Candida problemer

En diett for Candida brukes for å eliminere overskytende candida albicans fra de små og store tarmen. Uten et riktig kosthold, kan dette diploid sopp, sammen med giftstoffer og parasitter det tiltrekker, invaderer kroppens celler og organer og forårsake alvorlige sykdommer eller død. En candida diett er utformet for å unngå eller begrense visse matvarer samtidig maksimere absorpsjonen av andre. En person med mer alvorlige symptomer bør vurdere total avholdenhet fra visse matvarer som fôrer candida sopp.

Foods å begrense eller eliminere

Foods å begrense eller eliminere på en candida diett inkluderer de som inneholder gluten eller sukker. Gluten er et protein som finnes i mange kommersielle matvarer som brød, frokostblandinger, pasta, melk og snacks. De fleste matvarer som inneholder sukker vil indikere dette på etiketten (dvs., kaker, kald frokostblanding). Candida sopp trives på sukker og gluten. Dermed begrense eller ta disse helt ut av kostholdet ditt er trolig den beste strategien. Matvarer som inneholder hvete har svært høye nivåer av gluten. Også være bevisst produkter som inneholder myse eller forskjellige sukkere som for eksempel glukose, galaktose, maltose sakkarose, laktose eller fruktose. Begrense frukt kan også være en fordel, som frukt inneholder også sukker. Videre kan havre og mais omdannes til sukker i kroppen din når de er fortært.

Matvarer du bør spise

Din candida diett bør primært bestå av matvarer som er gluten og sukker-fri. Disse inkluderer kjøtt som biff, kylling, kalkun, svinekjøtt og fisk, brun ris, yams, poteter, grønne bønner, erter, rå grønnsaker, eggehviter, de fleste nøtter og bønner. Rå grønnsaker er gunstig fordi de inneholder fordøyelsesenzymer som kan hjelpe drepe candida overvekst.

For candida problemer, kan du enten spise mer mat som kjøtt, poteter og grønnsaker eller erstatte visse matvarer for de som inneholder gluten eller sukker. For eksempel, hvis du liker brød, er det mandel og brun ris substitutter. Personer som liker pasta kan også finne en rekke brun ris substitutter i alle varianter (dvs. engel hår pasta, albue, etc.). Hvis du liker snacks eller pasta, kan du finne sukker-og glutenfrie kaker og kjeks. Mandel og rismelk gjort gode erstatninger for kumelk.

Det er også visse glutenfrie korn som quinoa, basmati ris, amaranth, hirse, hominy og bokhvete som ikke bare spiselige, men deilig. De fleste av disse korn er solgt til store helsekostbutikker i bulk.

Forstå at du vil sannsynligvis ikke føler seg godt til tider på denne dietten. Ifølge naturlig lege Brigitte Duplessix-Pelham i sin artikkel "Candida Diet" på Allergyandnaturopathyclinic.org ", vil du sannsynligvis føle deg verre i de tidlige dagene av programmet (noen ganger i det andre eller tredje uke, noen ganger i de første dagene) som du starte en detox reaksjon. " Som din candida problemet bedre, kan du gradvis begynne å legge litt gluten og sukker i dietten din. Og til slutt bør du begynne følelsen mye bedre total.

Andre Foods

Ifølge alternativ medisin utøvere, kan enkelte matvarer og krydder hjelpe drepe overflødig candida sopp. Hvitløk er en av dem, som er ingefær. Yoghurt (sukkerfri) inneholder probiotika. Disse er "vennlige" bakteriekulturer som kan fylle kroppens naturlige bakterier, som bekjemper candida overvekst.