Digidexo.com

Hvordan behandle Dysenteri

Dysenteri, som forårsaker blodig diaré, kommer i flere typer som er klassifisert av den smittsomme kilde. Amebic dystentery er forårsaket av noen type amøbe, vanligvis Entamoeba histolytica. Basillær dystentery er forårsaket av bakterier, vanligvis et medlem av Shigella slekten. Dysenteri kan være svært alvorlig og er generelt behandlet av medisinsk personell.

Hvordan behandle Dysenteri

•  Sørg for umiddelbar hydrering for alle med dysenteri. Dette bør bestå av oral hydratisering med vann og elektrolytter. Medisinsk personell kan forberede elektrolytt løsninger ved å blande rent vann med pakker av salt eller sukker i nødhjelpsoperasjoner.

Ta medisiner for amebic dysenteri. Medisinen for symptomatisk dysenteri hvor cystene er tilstede er vanligvis metronidazol med tinidazole. Disse stoffene kan ikke eliminere alle de cyster og bør følges opp med diloxanide furoate, iodoquinol eller paromomycin. Unn asymptomatisk amebic dysenteri kun i ikke-endemiske områder, eller hvis pasienten har AIDS. De anbefalte medisiner for asymptomatisk dysenteri inkluderer diloxanide furoate, iodoquinol og paromomycin.

Tenk kirurgi bare for alvorlige tilfeller av amebic dysenteri. En giftig megacolon kan kreve en total kolektomi og en lever abscess kan kreve kirurgisk drenering hvis det sprekker i hjerteposen.

Administrere støttende behandling for de fleste tilfeller av smitteførende dysenteri. Behandle en høy feber hos barn, men unngå narkotiske antidiarrheal medisiner på grunn av alvorlige bivirkninger av langvarig behandling med denne typen medisiner. Gi antibiotika for de fleste tilfeller av smitteførende dysenteri.

Rådfør deg med en ekspert i gastroenterologi eller infeksjonssykdommer hvis dysenteri er langvarig eller ikke svarer på antibiotika.