Digidexo.com

Gas & Acid Reflux

Fordøyelses helseproblemer som sure oppstøt og gass er vanlig. Og mens en person kan forholde seg til én problem eller det andre, kan en annen person håndtere begge forholdene samtidig. Det er en sammenheng mellom refluks og gass, og kontrollere begge forholdene ofte kaller for livsstil og kosttilskudd endringer.

Symptomer og tegn

Acid reflux gir vanligvis en gnagende hoste, urolig mage, halsbrann og oppkast, mens tarm eller magen gass kan skape magesmerter, luft i magen og oppblåsthet.

Mat deler

Overspising spiller en rolle i sure oppstøt og gass. Denne atferden bremser fordøyelsen, som kan bringe på magen gass. I tilfelle av sure oppstøt, kan spise store mat deler øke produksjonen av magesyre og forårsake syre til tilbakestrømning i spiserøret.

Effektene av røyking

En annen vanlig trigger av sure oppstøt og gass er røyking. Inhalere røyk fra sigaretter og andre tobakksprodukter stimulerer produksjonen av magesyre og svekker musklene i spiserøret. Hva mer er, røykere har en tendens til å inhalere en overskytende beløp av luft, noe som kan bringe på gass.

Kostvaner

Kontrollerende sure oppstøt og gass innebærer ofte gjenkjenne og unngå mat og drikke som utløser tilstanden. I begge tilfeller kan kullsyreholdige drikker, fet mat, stekt mat, melk og enkelte grønnsaker (tomater og løk) indusere sure oppstøt og gass.

Medisiner

Anti-gass medisiner som Gas-X og over-the-counter antacids som tums er lett tilgjengelig for å forbedre begge forholdene og stoppe ubehag. Hvis medisiner bevise ineffektiv, diskutere behandlingstilbud med en lege.