Digidexo.com

Hvordan diagnostisere hiatushernie Med ultralyd

Hiatushernie er en tilstand karakterisert ved utspiling av magesekken og dens fremspring inn i det membran regionen. Hiatal brokk kan presentere ved fødselen eller kan erverves senere i livet. Hiatal brokk som er ervervet senere i hovedsak et resultat av forhold som hoste, belastning på mageregionen under avføring og fra svangerskap. Teknikker som vanligvis brukes til å diagnostisere hiatal brokk er barium svelge og endoskopi. Imidlertid er ultralyd enda mer nylige middel for å diagnostisere hiatushernie.

Hvordan diagnostisere hiatushernie Med ultralyd

Se for utholdenhet av tegn som tyder på hiatal brokk som oppstøt, manglende evne til å svelge, raping og hikke. Tilstedeværelsen av to eller flere av disse symptomene er grunn til bekymring, og kan bekreftes gjennom en legens diagnose.

Se legen din for en ultralyd, hvis symptomene er tilbakevendende ofte. Sørg for at utnevnelsen er i morgen som en tre-timers minimum rask er nødvendig før en ultralyd avtale.

Drikk rikelig med vann før ultralyd avtale for å oppfylle full blære kravet. Enhver form for utvidelse av magesekk eller utvidelse av hiatus kan sees tydelig med ultralyd. Synlige buler på hiatus muskler uten noen betennelse på huden eller andre misdannelser rundt det aktuelle området kan tilskrives en brokk.

Hint

  • En neglisjert tilfelle av hiatal brokk kan føre til alvorlige langsiktige helsemessige forhold som gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). Selv om noen ekstreme tilfeller av hiatal brokk kan kreve laparoskopisk kirurgi, kan de fleste tilfeller behandles med enkle livsstilsendringer som reduserer vekt hvis overvektig, spise et fiberrikt kosthold med mye vann forbruk og behandle selv de minste hoste symptomer som de forekomme.