Digidexo.com

Hvordan du raskt bli kvitt diaré

Hvordan du raskt bli kvitt diaré


Diaré er en ubehagelig fordøyelses tilstand som alle opplever på et tidspunkt eller en annen. Symptomer på diaré er løs, vann avføring akkompagnert av dårlig magekramper. Diaré fører deg til å gjøre hyppige turer på do som mat og drikke du får i deg passere for fort gjennom tarmen. Virus, bakterier, irritabel tarm syndrom, enkelte reseptbelagte medisiner og laktoseintoleranse er noen av de medisinske tilstander som forårsaker diaré. Hvis du opplever diaré er det viktig for deg å holde deg hydrert som kroppen mister vitale vann og salt.

Hvordan du raskt bli kvitt diaré

•  Identifiser årsaken til diaré og unngå det. Hvis meieriprodukter som melk og ost føre til at du opplever diaré, kan du bli lider av en medisinsk tilstand som kalles laktoseintoleranse.

Bruk en over-the-counter medisiner som Pepto Bismol. Pepto Bismol lindrer diaré og symptomer på urolig mage.

Hydrate selv. Det er viktig å erstatte væske kroppen din er å miste som følge av diaré. Unngå dehydrering ved å drikke vann eller elektrolytt-påfyll av drikkevarer.

Gjør en avtale for å se din lege hvis diaré ikke går bort etter et par dager. Hvis du oppdager blod i avføringen - oppsøke lege umiddelbart.

Hint

  • Unngå å spise krydret mat, meieriprodukter og fet mat mens lider av diaré. Disse matvarer kan faktisk forverre tarmen, gjøre symptomene verste og forlenge restitusjonstiden. Hold deg til et tørt diett inntil diaré går unna.