Digidexo.com

Forstoppelse og magesmerter

Forstoppelse er en medisinsk tilstand preget av hard avføring, straining under tarmer bevegelser eller manglende evne til å ha regelmessig avføring. Forstoppelse er belastende og kan forårsake ubehagelig mage opplevelser, men det er vanligvis ikke smertefull.

Identifikasjon

Forstoppelse er definert som enten passerer ekstremt tørr, hard avføring eller å ha mindre enn tre avføringer per uke.

Time Frame

Forstoppelse er vanligvis et midlertidig problem. Hvis det vedvarer, kan du se en lege, som kan være lurt å sørge for at du ikke lider av en underliggende tilstand.

Symptomer

Symptomer forbundet med forstoppelse inkluderer en blokkert følelse i endetarms område eller en manglende evne til å passere fulle avføring. Forstoppelse er vanligvis ikke ledsaget av magesmerter. Du bør kontakte legen din dersom du opplever noen abdominal eller rektal smerte sammen med forstoppelse.

Betraktninger

Langvarig forstoppelse kan føre til utvikling av hemoroider eller anal sprekker. Dessuten kan det føre til krakk for å bli påvirket så alvorlig at det kan ha å fjernes manuelt.

Behandling

Forstoppelse kan behandles med endringer i kostholdet, for eksempel å spise mer fiber (minst 20 gram per dag) og drikke mer vann. Også, kan regelmessig mosjon bidra til å kontrollere diaré.
Avføringsmidler kan også anvendes til å behandle forstoppelse, men de bør ikke brukes regelmessig fordi de kan være vanedannende. I alvorlige tilfeller kan reseptbelagte medikamenter slik som klorid-kanal-aktivatorer og 5-HT4-agonister bli brukt til å behandle forstoppelse.