Digidexo.com

Viral hudutslett i Voksne

Når virus infiserer hudceller, den påfølgende immunreaksjon og ødeleggelse av cellene vises som et utslett. Utslett kan være av forskjellige former, inkludert hevet papler, blemmer, eller bare rødhet over et område av huden. Ulike virus forårsaker ulike typer utslett.

Virus

Virus er organismer som invaderer celler og bruke cellenes protein montering mekanisme for å formere seg. Virus er veldig kresen på hva cellene de infiserer, vanligvis spesialiserer seg på én type celle eller vev. For eksempel, hepatittvirus infiserer bare i leveren. HIV, det virus som forårsaker AIDS, invaderer bare en viss form for hvite blodlegemer. I likhet med de indre organer, huden er utsatt for virusinfeksjoner som har tegn vises som et utslett.

Skin

Huden består av en samling av celler i tre lag. Den ytterste lag, epidermis, er alltid i kontakt med omgivelsene, slik at organismer som virus og bakterier er alltid landing på den. På grunn av seighet av hudceller, disse organismene har en hard tid å infisere huden. Men noen organismer trenge forsvar gjennom hårsekkene eller gjennom svette og talg kjertler på huden.

Kopper

Kopper er forårsaket av en koppevirus, og utslett den produserer er lik den som er produsert ved vannkopper. Ifølge Verdens helseorganisasjon, ble Kopper utryddet fra verdens befolkning på 1970-tallet. Men det er frykt for at lager av viruset eksisterer i forskningslaboratorier, noe som gjør en utilsiktet eller tilsiktet utsetting i befolkningen en mulighet. Kopper er overført av respiratoriske dråper og ved fluidet fra det utslett.

Vannkopper

Vannkopper er en vanlig sykdom i barndommen i mange land forårsaket av varicella, en herpes virus. Det kan forekomme hos voksne som aldri har hatt vannkopper eller en vannkopper vaksinasjon. Selv om en vaksine er tilgjengelig i USA, er det om lag 10 600 sykehusinnleggelser og mellom 100 og 150 dødsfall fra vannkopper hvert år, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. De papler (blemmer) produsert av både vannkopper og kopper vises som hevet støt med en hvit, pus-fylt hodet som til slutt tørker ut og faller. Den største forskjellen mellom begge utslett er at vannkopper papler er konsentrert om stammen og ansiktet mens kopper papler er tyngre i konsentrasjon om armer og ben.

Herpes Simplex

Det finnes to typer herpes simplex virus som forårsaker et utslett, blemmer og rødhet på stedet av infeksjonen. Herpes simplex 1 forekommer i munnen og huden i ansiktet. Herpes simplex 2 fører til samme type symptomer, men de utslett og blemmer mer vanlig i underlivet. Begge er uhelbredelig, og både sykdom kan gå i dvale i måneder eller år før du kommer tilbake og manifestere seg som utslett igjen.

Mollusker

Den molluscum virus er også en koppevirus, men det trenger ikke spre seg til andre deler av kroppen som kopper gjør. Den finnes i de områdene av huden som kom i kontakt med andre infiserte huden. Viruset kommer inn i huden gjennom hårsekkene. Utslettet utgjør støt med pus eller en hvit, fettete stoff i midten. Det er svært smittsom fra hud-til-hud kontakt.