Digidexo.com

Sterol Vs. Statiner

Steroler og statiner er medisinering alternativer for å senke LDL eller dårlig kolesterol. Selv om de gir samme resultat, kjemikalier både LDL takle på forskjellige måter.

Funksjoner

Statiner er en gruppe syntetiske stoffer som slutter på suffikset "statin." Steroler er en organisk forbindelse som gjør opp plante- og dyrecellemembraner.

Funksjon

Ifølge Mayo Clinic, er kolesterol opprettet i leveren og blir absorbert i blodet. Statiner arbeide for å redusere mengden av kolesterol som produseres i leveren. Steroler fungerer ved å blokkere kolesterol fra å bli absorbert i blodet.

Sterol Fordeler

Steroler er sagt å ligne kolesterol. Dette gjør det lett for sterolen til å gå inn i blodstrømmen i stedet for kolesterol. Ifølge Cleveland Clinic, er det ingen kjente bivirkninger i å ta steroler.

Statin Fordeler

Statiner har blitt testet og vist seg å senke LDL. Det finnes flere ulike statinene, så det å finne en som passer din kropp funksjonen er ikke vanskelig.

Sterol Ulemper

Steroler er naturlig forekommende, men i tilfelle av en person med høyt kolesterol, kan de ikke være effektiv nok. The Cleveland Clinic sier at å spise nok sterol holdig mat for å senke et høyt kolesterol teller ville øke mengden kalorier forbrukes.

Statin Ulemper

Selv om de er få, statiner har bivirkninger, og dermed kreve tilsyn av lege. The Mayo Clinic beskriver statin bivirkninger som "muskel og leddsmerter, kvalme, diaré eller forstoppelse."