Digidexo.com

Tips for kontaktlinsebrukere

Kontaktlinser er små komponenter som trenger den ytterste forsiktighet. Dette er fordi øynene dine er i direkte kontakt med linsene når du har dem på. Du må være forsiktig om den riktige måten å oppbevare linsene og rent, slitasje og vedlikeholde dem. Å bli vant til måter og metoder er avgjørende, spesielt for nye kontaktlinsebrukere.

Riktig Side

På grunn av deres kopp eller skål-lignende former og fleksibel kvalitet, er det vanskelig å fastslå den høyre siden av en linse. Før du legger det på øyet, hold den på tuppen av en finger. Hvis linsen gjør en kopp form med kantene på koppen fakling utover som en skål, er det ikke den rette måten. En av de viktigste kontaktlinse tips er å holde objektivet på en måte, så koppen av objektivet danner en halv ball i form av en "U", med kantene ikke sleng ut. Noen objektiver kommer med håndtering fargetoner mens andre kommer med lasermerker. I tilfelle av en farget linse, bør kantene ser blått eller grønt hvis du holder den på fingeren på riktig måte. I tilfelle av et merkenavn merket med laser på objektivet, hvis du kan lese den skikkelig på utsiden, er det den rette måten å plassere på øyet.

Plassere og fjerne linsene

Før bruk av kontaktlinser, sørg for at hendene dine er rene. Mens en skikkelig vask er viktig, bør du ikke bruke overdrevent parfymerte eller oljerike rengjøringsmidler som kan holde seg til linseoverflaten og irritere øyet. Etter dette, riste linseetui litt og fjerne linsen fra løsningen. Hvis det sitter fast, unngå å bruke fingeren for å løsne den. I stedet riste saken litt mer. Plasser linsen på håndflaten, hell linsevæske, og rengjør den. Plasser den på fingertuppen for å riste av overflødig vann. Mens du setter den i øyet, følger uansett hvilken metode som passer deg best --- trekke enten en eller begge av øyelokkene eller plassere linsen på det hvite i øyet, og deretter justere posisjonen. Mens du fjerner, klype objektivet lett å plukke den fra øyet, eller bli vant til enhver manøver som involverer trekking av lokk eller skyve av øyet felgen. Hold et håndkle i nærheten av området der du har på deg eller tar ut linsene for å unngå å miste dem i tilfelle de skli uhell.

Generelle tips

Det er ganske mange kontaktlinse tips som du bør huske på. Aldri dele kontaktlinseetui med andre for å unngå smitte. Bruker linsene før du setter på noen form for øye make-up, og bare bruke ikke-giftige varianter av øye kosmetikk. Hver gang du lagrer dine linser, gjør at løsningen er fersk. Rengjør ditt tilfelle regelmessig, og få en ny hver årlige kvartal. Et annet praktisk tips er å bruke det samme øyet linsen aller første gang, for å unngå sammenblanding av linsene. Hold løsningen flaske avkortet hele tiden mens den ikke er i bruk, og ta vare, så munningen av flasken ikke berører fremmedlegemer. Prøv ikke å sove, svømme, bruke hårspray eller være i irritabel damp miljøer med linsene. Få regelmessige øye checkups.