Digidexo.com

Hvordan gjenopprette kognitive ferdigheter etter et slag

Et hjerneslag oppstår når det er et problem med mengden blod som er å få til hjernen. Dette kan bety at det er for lite blod i hjernen (ischemisk), eller at det er for mye blod i hjernen (hemoragisk slag). Uavhengig av hva som forårsaket slag, er det mulig å gjenvinne mange av de kognitive ferdigheter at man går tapt som et resultat av slaget.

Bruksanvisning

•  Oppsøk lege øyeblikkelig. Studier indikerer at utvinne kognitive ferdigheter etter et slag er maksimal i løpet av de første tre månedene etter hjerneslag, ifølge en artikkel publisert i "Stroke", en medisinsk journal of American Heart Association. Det er imidlertid noen bevis, inkludert en studie ledet av Dr. David W. Desmond og publisert i samme tidsskrift, noe som indikerer at langsiktige kognitive gevinster er mulig for enkelte slagpasienter. Likevel begynner behandling umiddelbart etter et hjerneslag er avgjørende for å utvinne kognitive ferdigheter.

Bruk en software-basert program for å trene arbeidsminnet. Arbeidsminnet er en viktig kognitiv ferdighet som lar deg holde visse opplysninger i tankene dine for korte perioder av gangen. Det er direkte relatert til din evne til å holde fokus. Ifølge en studie utført av Dr. Helena Westerberg, og publisert i tidsskriftet "Brain Injury", 89 prosent av deltakerne som brukte programvaren viste betydelige forbedringer i alle oppgaver knyttet til arbeidsminnet. Disse forbedringene var basert på nevropsykologiske tester og en selvrapportert vurderingsskalaen om symptomer på kognitiv svikt. Programvaren er produsert av gruppen Cogmed.

Gjennomgå visuospatial trening. Visuospatial trening kan være så enkelt som å spille et action intens videospill på datamaskinen. (Se http://www.journalofvision.org/8/16/13/article.aspx ) En studie utført av forskere ved University of South Alabama og University of North Carolina i Charlotte, fant at visuospatial trening bedret kognitiv funksjon av slagpasienter, inkludert deres evne til å reagere eller orientere til noe som vises på motsatt side stedet av sin skade. (Se http://psychcentral.com/news/2009/01/14/cognitive-therapy-aids-brain-rehab/3633.html )

Start et treningsprogram. Trene triggere vekstfaktorer som gjør dine nevroner sterkere og forbedrer din evne til å lære, ifølge Carl Cotman, direktør for Institutt for Brain Aging og demens ved University of California. Dette er viktig for personer som lider av hjerneskader, inkludert hjerneslag. (Se http://www.livescience.com/health/080806-brain-exercise.html ) En øvelse rutine trenger ikke å være komplisert eller dyrt, det kan være noe så enkelt som å gå hver dag, eller dans.

Motivasjon er en stor del av utvinning. Terapi kan være frustrerende og din evne til å bli motivert og optimistisk er et sentralt element. Du kan vurdere å bli med i en støttegruppe for slagrammede. På American Stroke Association linken nedenfor, kan du finne en støtte gruppe i ditt område eller til og med starte din egen.