Digidexo.com

Syv stadier av Sørgende & Sorg

Folk står overfor et tragisk tap eller terminal sykdom diagnose er kjent for å oppleve et visst sett av følelser. Elisabeth Kübler-Ross, en sveitsisk psykiater, i hennes bok På død og døende, beskriver disse følelsene som stadier av sorg. Mens ulike versjoner av sorg syklusen varierer med hensyn til antall og rekkefølgen av stadier, de fleste følger den samme eller lignende mønster.

Sjokk og Denial

Shock er den umiddelbare reaksjonen til tragiske nyheter. Det er vanligvis viser emosjonell lammelse og ofte har fysiske manifestasjoner som plankegjerde i huden eller kortpustethet. Shock er en forsvarsmekanisme mot å bli overveldet av smerte. Denial følger denne følelsen der den enkelte kan virke som om ingenting er galt. Denial er et forsøk på å unngå den smertefulle virkeligheten.

Skyld og Pain

Når en person innser realiteten av hva som skjedde han opplever intens lidelse og følelsesmessig smerte. I tilfeller hvor sorgen er forårsaket av tap av kjære skyld for ikke å være i stand til å hindre deres død eller ikke gjør nok for dem eller ikke elske dem nok er også vanlig. Dette er den vanskeligste og mest kaotiske fasen av sørgende.

Sinne og lønnsforhandlinger

På dette stadiet personen i sorg uttrykker intens frustrasjon og ofte tildeler skylden for det som skjedde med andre. Han kan også prøve urealistiske måter å kontrollere eller reversere situasjonen ved å tilby noe i retur, som er kjent som lønnsforhandlinger.

Depresjon

Akseptere den tragiske virkeligheten, men ikke være i stand til å takle det fører til depresjon scenen. Den sørgende person opplever fortvilelse og følelse av håpløshet og er ofte motvillige til å handle som normalt og er generelt passive.

Testing

Dette er scenen der personen begynner å komme ut av depresjon og ser etter måter å få tilbake til et normalt liv. Testing er en bristepunktet i sorg syklus der personen begynner å føle seg bedre og bidra til sin egen utvinning.

Rekonstruksjon

Rekonstruksjon er den aktive fasen av sørgende hvor personen begynner å lete etter og implementere løsninger og måter å forbedre sin situasjon. Komme tilbake til vanlige aktiviteter som en måte å unnslippe sorgen er en del av gjenoppbyggingen scenen.

Aksept og Håp

Dette er den siste fasen av sorgprosessen der personen lærer å forholde seg til realitetene i situasjonen og får tilbake evnen til å gå videre. Håp er en annen indikasjon på at den sørgende syklusen er nesten komplett, med den personen som viser evne til å være optimistisk og positivt på fremtiden.