Digidexo.com

Hvordan stoppe blødninger Bruke Pressure Points

Hvem som helst kan stoppe blødninger ved bruk av trykkpunkter, muligens spare et liv. Når noen blør ukontrollert, kan han blø i hjel i løpet av minutter eller sekunder. Dette kan skje lenge før lege eller ambulanse. Når du legger trykk på trykkpunkter som involverer blodstrøm, kan du bremse blødningen og holde offeret i live til medisinsk fagpersonell ankommer.

Hvordan stoppe blødninger Bruke Pressure Points

•  Forstå hvordan blodet flyter i menneskekroppen. Hjertet pumper oksygenrikt blod gjennom kroppen gjennom et system av arterier. Legemet absorberer oksygen returnerer deretter blod til hjertet gjennom et system av årer. Når noen er blødning tungt, har de kuttet åpne en arterie eller vene. Mengden blod som tapt er en indikasjon på hvor dårlig arterie eller vene ble kuttet.

Identifisere område av legemet som er blødning og finne den tilsvarende trykkpunkt som vil kontrollere blødningen. Hver del av legemet har en stor arterie og vene mate det blod. Se etter det. Noen ganger kan du se en blå blodåre som indikerer hvor det er. Ellers føler etter puls ved hvert trykkpunkt. Dette vil indikere at du trykker riktig tidspunkt.

Hvis blødningen er på hodet over ørene, trykk på punktet rett foran øret. Du kan finne det nøyaktige stedet ved å spore en linje fra hjørnet av øyet rett tilbake til du treffer øret. Føler for en liten innrykk hvor du kan føle en puls.

Hvis blødningen er på den nedre del av ansiktet, trykk punkt på kjevebeinet halvveis mellom haken og enden av kjeven. Knip kjevebeinet mellom en finger og tommelen.

Hvis blødningen er fra halsen, trykk på punkt på siden mellom adamseplet og nakkemusklene. Det er der karotidarterien og jugularvenen --- som leverer blod til hjernen --- er plassert. Stoppe blødning fra her er et spørsmål om liv og død.

Hvis blødningen er fra skulder eller arm, bruker trykkpunkter langs brakialarterien. Hvis blødningen er høy på armen, trykk punkt like over midten av kragebein. Hvis blødningen er lav på armen, trykker det punkt i folden på motsatt side av albuen på innsiden av armen.

Hvis blødningen er fra hånden, trykker de punkter på begge sider av den indre håndleddet. Den første er under tommelen, på det stedet hvor en puls er vanlig filt. Dette er lett å finne siden det pulserer. Den andre trykkpunktet er i et lignende sted under lillefingeren.

Hvis blødningen er fra lysken eller lårene, trykk på punktet på lårarterien. Du finner den langs bikinilinjen halvveis mellom hofte og lyske. En mye blod strømmer gjennom lårarterien til å levere oksygen til bena. Du må bruke en betydelig mengde press for å stoppe blodstrømmen. Har blødning person legge seg ned og trykk nedover med hele hånden.

Hvis blødningen er fra leggen, leggen eller foten, trykk på punktet på popliteal arterien. Det er funnet i folden på motsatt side av kneskålen, på baksiden av benet.

Hint

  • Heve blødning del av kroppen over hjertet bidrar også redusere blødningen.
  • Ring lege straks når du lærer at noen blør ukontrollert. Trykkpunkter er et midlertidig tiltak for å minimere blødning til lege eller ambulanse.