Digidexo.com

Typer av Sleep Apnea

Snorking er en svært vanlig tilstand. Mens stort sett ufarlig, kan det bety en mer alvorlig søvnforstyrrelse: søvnapné. Bokstavelig talt betyr «uten pust," søvnapné oppstår når luftveiene blokkeres. Symptomer inkluderer merkelige snorkelyder, gisper etter pusten under søvn, øyeblikkene når pusten opphører under søvn, våkner opp trøtt og med en tørr munn. Personer som lider av søvnapné kan også oppleve høyt blodtrykk, søvnløshet og halsbrann. Forstyrret søvn fører til uproduktive våkne timer og tretthet på dagtid. Men mer seriøst, kan søvnapné føre til andre problemer, og muligens død, på grunn av uberegnelige pustemønster.

Obstruktiv søvnapné

Den vanligste typen søvnapné, er dette forårsaket av en hindring i luftpassasjen. Musklene i den bløte ganen og drøvelen kan være så avslappet under søvn at de blokkerer luftpassasjen. Bortsett fra folk med misdannelser i deres luftveiene, er obstruktiv søvnapné også vanlig blant overvektige.

Central Sleep Apnea

Mens obstruktiv søvnapné er forårsaket av en fysisk forstyrrelse, omfatter det sentrale søvnapné et problem med det sentrale nervesystemet. I denne typen søvnapné, sender hjernen blandede signaler til luftveiene under søvn. Dette forstyrrer puste prosessen og senker oksygennivået. For å kompensere, gisper personen for luft og våkner opp midlertidig. Sentral søvnapné er ofte vanlig blant de som har en skadet hjernestammen. Dette skyldes enten ved alvorlig skade eller sykdom.

Blandet Sleep Apnea

Dette er en kombinasjon av obstruktiv søvnapné og sentral. Ofte begynner det som en sentral søvnapné så til slutt involverer fysiske hindringer for luftpassasjen. I mange tilfeller kan behandling av det hindrende element bidrar til å ta opp den sentrale nervesystemet aspekt av apnea.

Forebygging / løsning

Løse søvnapné spenner fra enkle livsstil justeringer kirurgi. Det avhenger generelt av typen og årsaken. De med obstruktiv søvnapné kan finne umiddelbar lindring ved å sove på siden eller finne en posisjon som skaper minst blokkering. Overvektige mennesker er også bedt om å kaste overskytende pounds. Fordi røyking forårsaker hevelse i luftpassasjen det er sterkt frarådet. .Alcohol Og sovetabletter bør også unngås.

Various sovne apparat er allment tilgjengelig. En rekke puste enheter leverer konstant lufttrykk gjennom en maske, hjelpe klare opp nasal passasje under søvn. Andre verktøy bidra til å holde tungen på plass og holde den fra å blokkere luft. Kirurgi kan også utføres, noe som ofte innebærer å reparere misdannelser i luftpassasjen, mens medikamenter kan være foreskrevet for de med hypertyreose, som noen ganger fører til søvnapné.

Betraktninger

Søvnapné er funnet å være høyere blant menn enn kvinner. Også i fare er overvektige mennesker. Søvnapné også en tendens til å kjøre i familier. Ubehandlet kan søvnapné utvikle seg til mer alvorlige helseproblemer, som for eksempel hjerneslag, hjertesykdommer og høyt blodtrykk. Hvis hjemme rettsmidler ikke fungerer, er det best å oppsøke lege (vanligvis en søvnspesialist) for å finne årsaken og behandling for søvnapné. Din partner eller et familiemedlem kan også hjelpe deg med å beskrive symptomene. Medisinsk diagnose kan innebære gjennomgår en polysomnogram eller PSG, på en søvnklinikk. Denne testen overvåker ulike kroppsfunksjoner mens pasienten sover å finne årsaken til apnea.