Digidexo.com

Hva er Formulary medisinering?

Med kostnadene for resepter stigende og behovet for nye legemidler alltid i utvikling, er det avgjørende for helsen din lommebok å være klar over hva din forsikring vil dekke. De fleste retningslinjer inkluderer en foretrukket legemiddel listen som får flest rabatter. Når det er tid for en ny resept, kan det være lurt å vurdere å be legen din for en som er en del av Formulary.

Hva er det?

Formularies er foretrukket legemiddellister. De kan variere avhengig av hvilken type forsikring, og bør være lett tilgjengelig i din fordel informasjon. Vanligvis strekker denne listen av resepter til bestemte generiske og merkenavn medisiner som allerede er godkjent av FDA, og anses for å være trygg. Narkotika på din Formulary liste er vanligvis forhandlet mellom produsenten og forsikringsselskapet for spesielle volumrabatter. Noen legemidler på Formulary kan kreve pre-autorisasjon (ofte i tilfelle av p-piller), og de kan endres. Sørg for å se tilbake på dine spesifikke fordeler.

Hvorfor velge en Formulary?

Kvalitet medisiner til rimelige priser ... det kan høres ut som en drøm, men dette er målet med Formulary sammen med å gi leger mer informasjon om alternativ behandling, styrke kostnadseffektiviteten og gi pasientene mer tilgang til informasjon. De fleste formularies er valgt etter å ha blitt grundig gjennomgått av forsikringen transportør og er plassert på den foretrukne narkotika listen fordi de er viktige terapeutisk og / eller er rimeligere enn andre legemidler med samme virkning.

Generisk vs merkenavn Medisinering

Generiske legemidler har samme terapeutiske effekten som merkevare-navnet narkotika og kan bidra til å redusere helseutgifter. FDA regulerer sikkerheten og kvaliteten på disse medikamentene, og sørger for at de aktive ingrediensene i generiske medisiner er i de samme mengder som merkevare-navnet. For disse grunner, anser FDA generiske legemidler å være like effektive som merkenavn. Det er viktig å være klar over hva legen din er forskrivning til deg og til, når det er mulig, velger medisiner som er dekket på Formulary.

Hvordan er Formulary Lister Laget?

Forsikring operatører velger FDA-godkjente legemidler (både merkevarer og generisk) basert på effekt, sikkerhet og verdi. Det er også vanligvis noen produsentens ordninger (forhandlet rabatter eller rabatter) med forsikringen transportør. Noen medikamenter er valgt fordi de er de eneste tilgjengelige medikament for å behandle en sykdom og har en betydelig terapeutisk forhånd. Når det er flere medisiner tilgjengelig for å behandle en enkelt tilstand, forsikringsselskapene gjennom de ulike alternativene for optimal kostnadseffektivitet. Medikamenter kan bli ekskludert fra Formulary dersom det anses ineffektiv eller sikkerheten er kalt inn spørsmålet i forhold til tilsvarende medikamenter.

Fylle din resept

Å gjøre å fylle dine resepter litt enklere, sørg for å ha en kopi av din forsikring transportørens Formulary plan med deg når du besøker legen. Hvis du har mistet din kopi, sjekk på nettet eller ringe forsikringsselskapet kundeservice avdeling (telefonnummer bør være på forsikringskortet) og be om å få en sendt direkte til deg. Også huske på at apotekene ikke alltid håndtere alle reseptbelagte planer. Vær sikker på at du fyller ut resepter på en deltakende apotek for å unngå å betale høyere priser.