Digidexo.com

Enkle vegetarisk kosthold Plans

Enkle vegetarisk kosthold Plans


Et vegetarisk kosthold kan være en effektiv måte å holde seg frisk og forebygge hjerteproblemer. Det er tre hovedtyper av vegetariske dietter: vegan, lakto-vegetarisk og lakto-ovo vegetarianer. Alle disse planene kan være sunne alternativer så lenge kostholdet er balansert og tilfredsstiller ernæringsmessige behov.

Vegan Diet

Et vegansk kosthold er den mest restriktive av de viktigste vegetarisk diett. En person etter en vegansk diett vil ikke forbruke noen animalske produkter, inkludert kjøtt, egg, fjærkre, fisk og meieriprodukter. For optimal helse, bør en typisk diett består av protein, hele korn, frukt, nøtter, grønne grønnsaker og matvarer generelt vitamin-rik. Veganere spesielt bør gjøre et poeng å få tilstrekkelige mengder av vitaminene A, D og B-12.

Lacto-vegetarisk kosthold

Et lakto-vegetarisk kosthold ikke tillater for forbruket av kjøtt, egg, fjørfe og fisk. Lakto-vegetarianere spiser melkeprodukter som yoghurt, smør, melk og ost - men avhengig av hvor streng en person er, noen oster vil ikke bli tillatt fordi de er produsert med rennet, et dyr enzym. En typisk diett bør bestå av frukt, grønnsaker, nøtter, hele korn, og protein. For å unngå høyt kolesterol, begrense meieri til to porsjoner per dag.

Lakto-ovo veggis dietter

Et lakto-ovo vegetarisk kosthold ekskluderer fisk, fjærkre og kjøtt, men tillater meieriprodukter samt egg. Lakto-ovo vegetarisk kosthold er det minst restriktive av alle de viktigste vegetarisk diett. En typisk diett bør bestå av frukt, grønnsaker, nøtter, hele korn, og protein. For å unngå høyt kolesterol, begrense meieriprodukter og egg til to porsjoner per dag.