Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom akutt og kroniske ryggsmerter?

Hva er forskjellen mellom akutt og kroniske ryggsmerter?


Ryggsmerter, enten akutt eller kronisk, er en tilstand som rammer mange mennesker. Det kan variere alt fra mildt ubehag til lammende smerte og immobilitet.

Akutt Back Pain

Akutte ryggsmerter kan skje raskt og oftest er det uventet. Det skjer mest sannsynlig fra en slags en skade som sport traumer, et fall, anstrengende løft eller en bilulykke. Denne typen ryggsmerter er muskuløs i naturen og kan helbrede seg selv med tid og hvile.

Akutte ryggsmerter kan også blusse opp uventet fra pre-eksisterende forhold som en degenerativ ryggraden sykdom, gled eller herniated plater eller selv leddgikt i ryggraden. Disse forholdene kan også bli kronisk i naturen som forholdene fremgang.

Uansett hvordan det skjer, National Institute of Health (NIH) klassifiserer akutte ryggsmerter som plutselig traume som varer alt fra noen dager til noen uker. Når \ "tilbake går ut \" det kan alvorlig påvirke kvaliteten på livet ditt.

Kroniske ryggsmerter

Når smertene varer lenger enn et par uker, eller ser ut til å alltid komme tilbake, så kan det være kroniske ryggsmerter. The Mayo Clinic sier ubehandlet akutte ryggsmerter kan føre til kroniske ryggsmerter, men mesteparten av tiden kroniske ryggsmerter er uspesifikke, hvor du er ikke helt sikker på hva som forårsaker det.

Kroniske ryggsmerter kan herje den lidende med manglende evne til å fungere normalt, spesielt hvis det er tilbakevendende, fordi det er ingen konkrete frister for når smertene kommer til å blusse opp. Det er det psykologiske aspektet av kronisk smerte også, men dette må vurderes og adressert av en lege.

Hvordan se forskjell

Mens begge kan være knusende smertefulle tilstander, er forskjellen mellom akutt og kroniske ryggsmerter handler om tid. Hvis du opplever en plutselig episode av ryggsmerter, enten det er sårhet, skyting smerter eller kramper følelser som forbyr bevegelse, og deretter komme seg etter noen uker, da du mest sannsynlig hatt en akutt episode.

Hvis det går på lenger enn noen få uker eller ser ut til å øke over tid, har du mest sannsynlig har en kronisk tilstand og trenger å søke behandling umiddelbart. En lege ville være i stand til å fortelle hva som er galt med ryggen med en rekke tester som kan inkludere en X-ray, MR eller CT av ryggen og ryggraden.

Behandling Alternativer

Målet med behandlingen, enten det er for akutte eller kroniske ryggsmerter, er en mangefasettert tilnærming til å hjelpe pasienten. Kroniske ryggsmerter, mer enn akutte ryggsmerter, har fysiske og psykologiske aspekter som må tas opp.

Mens smertereduksjon er det endelige målet, sier Mayo Clinic behandlingstilbud også fokusere på å hjelpe pasienten bedre funksjon sammen med å håndtere smerte. Dette omfatter fysioterapi, medisiner og rådgivning, som regel sammen. Ved å styrke ryggen og sinnet, kan de fleste ryggsmerter bli eliminert og den lidende kan gå tilbake til et normalt, sunt liv.

Andre alternativer

Hvis den konservative tilnærmingen ikke fungerer, så er det alternative muligheter. NIH foreslår alternative behandlinger som akupunktur og kiropraktikk som potensielle måter å håndtere ryggsmerter. Ellers behandlingene kan være mer aggressive og involvere injeksjoner for å blokkere nerveender i ryggen og ryggraden, ultralyd, eller elektrisk nervestimulering til potensielt hjelpe nervene fra misfiring smerte signaler. Dersom alle disse mislykkes, så kirurgi kan være alternativet.

Hvis du har akutte ryggsmerter, kan du kreve noen behandling for det, men når du har fullført den, vil du mest sannsynlig være i orden. For kroniske lider av ryggsmerter, kan behandlingstiden ta litt lenger tid før du finner den behandlingsmetode som fungerer for deg.