Digidexo.com

Kan du bruke andres inhalator?

Inhalatorer er ofte nødvendig for å forebygge astma angrep og hjelpe de som lider av tilstanden puste bedre. Det finnes mange typer astmamedisiner som kommer i form av inhalasjon. Det er ikke trygt å bruke en annen persons inhalator for mange grunner.

Typer

Det er tre primære typer astmainhalatorer: oppmålt dose, tørt pulver og oppmålt dose spacer. Oppmålt dose tillater en person å motta medisiner straks med en inhalerer. Den tilmålte dose spacer holder medisiner i avstandsholderen, slik at hele dosen kan bli administrert med en eller flere inhalering. Den tørrpulveirnhalator krever en å puste inn raskt og dypt for å motta medisiner.

Betraktninger

Det er utrygt å bruke en annen persons inhalator, ikke bare på grunn av det faktum at hver inhalator krever ulike handlinger for administrering av medisiner, men også fordi hver person krever en annen dosering av medisin.

Risiko

Ikke bare er det en risiko for å bli overmedicated av inhalatoren, er det en sjanse for at personen kan ha en allergi mot medisiner i det. Begge disse forholdene kan utløse et astmaanfall.

Ytterligere Bekymringer

Selv om astma medisiner i den annen inhalator er det samme som en personlig inhalatoren, er det fortsatt risikabelt å bruke. Personen som vanligvis bruker inhalatoren kan ha en forkjølelse, influensa eller andre smittsomme tilstander som kunne gått sammen.

Forebygging

For å unngå risiko for et astmaanfall eller en mulig allergisk reaksjon, må du sørge for å holde en personlig inhalator til alle tider. Bruk aldri en annen inhalator som det kan forårsake bivirkninger.