Digidexo.com

Hva er Ted Stockings?

Ted strømper, også kjent som teds eller TED (trombose avskrekkende) strømper, er anti-emboli strømper for bena som bidrar til å forhindre blodpropp. De brukes først og fremst for sengeliggende pasienter og postsurgical pasienter. Teds er laget av elastiske fibre som presse bena, som fremmer sunn blodstrøm.

Fordeler

Når en person er tilbakelent, eller sengeliggende, kan blodpropper dannes på grunn av nedsatt venøs retur. Blodpropper er en høy dødsårsak og sykdom hos voksne. En blodpropp kan reise til ulike deler av kroppen, inkludert lungene eller hjernen. En blodpropp i hjernen kan føre til hjerneslag. Ted strømper legge press på beinmuskulaturen, og dermed fremme venøs retur og forebygge blodpropp.

Typer

Ted strømper kommer i forskjellige lengder og trykk. Medisinske fagfolk avgjøre om pasienten krever knehøye eller lår-høye strømper og komprimering nødvendig. De fleste Teds har også et hull i tå-området. Dette gjør det mulig for leger å kontrollere temperatur, farge, og puls i føttene.

Søknad

Før Ted strømper er brukt, vil en medisinsk faglig vurdering av pasienten. Huden og blodsirkulasjonen i bena og føttene vil bli kontrollert. Når det er fastslått at pasienten kan bruke Teds, vil medisinsk faglig måle bena for å avgjøre riktig størrelse strømper. Hver strømpe vil da bli brukt ved å brette benet delvis innsiden ut for å få foten i, og skyv strømpe opp på leggen. Strømpene skal være glatt og helt ut.

Kontra

Det er noen tilfeller når Ted strømper ikke bør brukes. Nyere hud grafts eller hudsykdommer som eksem, åpne sår og koldbrann er kontraindisert. Teds bør heller ikke brukes hvis det er en alvorlig vaskulær sykdom og kan ikke brukes i tilfelle av ekstreme svelling av bena.

Advarsler

Når iført Ted strømper, er det noen advarsler som bør tas hensyn til. Beina kan ikke bli massert eller krysset. Rynker bør unngås. Ved sitting, bena må være forhøyet. Pasienten bør også se etter eventuelle allergiske reaksjoner eller irritasjoner.