Digidexo.com

Problemer med en arteria carotis

Carotis leverer blod til hjernen og ansiktet. Disse blodårene er funnet på hver side av halsen (arteria carotis), inn i det indre av ansiktet rundt nesen (interne carotis) og rundt kjeven (ekstern carotis). Det er flere problemer som faller inn under det generiske navnet på arteria carotis sykdom inkludert stenose, åreforkalkning, blodpropp, lungeemboli og perifer aneurisme.

Stenose

Arteria carotis stenosis, eller innsnevring av arterie, er forårsaket av oppbygging av plakk. Du kan ha et slag hvis arterien blir så smal at blodet ikke kan komme gjennom til hjernen.

Åreforkalkning

Herding arterier, eller Åreforkalkning, kan også forekomme i carotis. Dette ligner på stenose, bortsett fra at plakk stivner til en kalsium-lignende materiale. Aterosklerose kan føre til slag hvis den ikke behandles. Noen ganger biter av plakk bryte av og forårsake blodpropp som også kan føre til slag.

Trombe

Trombe er en blodpropp som dannes i arterien og holder seg på ett sted. Det kan blokkere blodstrømmen til hjernen, avhengig av størrelsen på koagelet. Dette kan føre til hjerneslag.

Emboli

Emboli reiser blodpropper som kan ende opp i mindre arterier og kuttes blodstrøm. Disse kan reise inn i hjernen og forårsake et slag.

Perifer aneurisme

En aneurisme kan forekomme i alle arterie. Det er kjent som en perifer aneurisme når det ikke forekommer i aorta. Et aneurisme er en utposning på en arterie at hvis ikke adressert kan sprekke.