Digidexo.com

Hvordan bruke eddik i First Aid

Hvordan bruke eddik i First Aid


I antikken visste de fantastiske fordelene med eddik. De brukte eddik i alt fra hygiene til mat til sanitære forhold. Eddik var bokstavelig talt verdens første antibiotikabehandling. Babylonerne først registrert bruk av eddik rundt 5000 f.Kr., og angivelig oppdaget det ved fermen frukten av daddelpalmer. Hold eddik på hånden for rask førstehjelp behandlinger.

Bruksanvisning

Hvordan bruke eddik i First Aid

Treat skrubbsår. Eddik er et naturlig antiseptisk, så bruk fortynnet løsning av en halv eddik og halvparten vann for å rengjøre mindre kutt og skrubbsår. Det kan også redusere kløe fra giften eføy eller insektbitt.

Soothe solbrenthet. Dekk solbrenthet med et håndkle eller klut dyppet i vann og eddik. Hvis det er mulig, sove på denne måten. Re-suge og gjenta. Ha eddik i en sprayflaske med vann og tåke direkte på solbrenthet. For å lindre hevelse og væske fra for mye sol, bland en pasta av natron og eple cider eddik og gjelder.

lindre stive muskler. Redusere stress av over-jobbet muskler ved å blande en halv eddik og halvparten varmt vann løsning. Suge et håndkle i det, deretter vri ut håndkleet og dekke såre muskler. Det er ofte nyttig å dekke håndkle med plastfolie og la på over natten. Redusere blåmerker ved å følge samme metode, men i stedet bruke kaldt vann og sikre kompress på plass med et bånd eller sport wrap.

Treat diaré. Cider eddik hjelper til med fordøyelsen og fungerer som en antiseptisk gjennom tarmen og tarmsystem. En ts. cider eddik i et glass vann før måltider vil minske intensiteten av diaré.

Combat høysnue. Høysnue symptomer inkluderer rennende øyne, nysing og rennende nese (og andre ekstra kroppsvæsker). Bruk honning og eddik. Ta 1 ss. av honning og en dose av cider eddik 3 ganger om dagen i løpet av høysnue sesongen. For å legge til ekstra avlastning, bruke lokale honning og starte behandling tidlig.

avlaste en kløe i halsen. For å berolige en sår hals, prøv gurglet med eple cider eddik og vann. Lag en 50/50 blanding, og spytte den ut umiddelbart etter gurgle, gjenta behandlingen noen gang timen. Sørg for å skylle munnen eller surhetsgraden vil skade tennene.

Hint

  • Ta alltid kontakt med lege for noen alvorlige helsemessige bekymringer.
  • Eddik er surt, så alltid beskytte øynene.