Digidexo.com

Hvordan håndterer du en reoccuring forstuet skulder

Skulderen er den mest mobile og fleksibelt ledd i menneskekroppen, noe som også gjør det mest utsatt for skader. Når en skulder har blitt forstuet, er den utsatt for gjentatte dislokasjoner. Muskler og sener rundt felles bli svekket og ute av stand til å holde det på plass også.

Bruksanvisning

Hvordan håndterer du en reoccuring forstuet skulder

•  Vær sikker på skulderen er fullstendig leget etter en skade. Hvil det, is den i 20 minutters intervaller, bruke en slynge som anvist.

Fortsett aktiviteten gradvis etter en skade er leget. Ingen bruk vil føre til en frossen skulder. Vær forsiktig, men når du løfter mye vekt, eller bruke armen i bevegelser over hodet.

Se en fysioterapeut for å få et program av øvelser for å bidra til å gjenoppbygge skulderområdet og gjøre det mindre sårbart å gjenta skader, deretter følger programmet trofast.

Gjør daglige skulder strekninger. Aldri engasjere seg i fysisk aktivitet uten å bli varmet opp skikkelig.

Se inn ekstra omsorg for skulderområdet, slik som regelmessig massasje, yoga, og muligens prøve accupressure eller accupuncture for å se om de hjelper.

Tips og advarsler

  • Hvis du tar godt vare på skulderen og fortsatt har problemer, kan du se en ortopedisk spesialist. Du må kanskje vurdere kirurgi.