Digidexo.com

Om Leg Hevelse

Hevelse i beina kan oppstå av mange forskjellige grunner. Den vanligste formen for leg hevelse kalles ødem og oppstår på grunn av væskeretensjon i nedre ekstremiteter. Dette kan inkludere ankler og føtter også. Mens ødem er en relativt ufarlig tilstand i seg selv, kan det være et symptom på en mer alvorlig sykdom. Sørg for å ha helsepersonell gi deg en riktig diagnose når du er i tvil eller når usikker på tilstanden din.

Time Frame

Fordi ødem kan være forårsaket av ting så enkelt som varmt vær eller spise for mye salt mat, er det vanligvis ikke nødvendig å søke behandling av en lege hvis beinet hevelse ikke er ledsaget av andre symptomer og går bort i løpet av 24 timer. En lege bør konsulteres i tilfeller der ødem som er reoccurring, varer lenger enn 24 timer eller er ledsaget av andre symptomer.

Identifikasjon

Det er mange årsaker til hovne ben inkludert menstruasjon (hos kvinner), tilbringer lengre perioder på føttene, lang bil og fly ritt, alderdom, visse medisiner (for eksempel anti-depressiva, hormonell erstatningsterapi og medisiner for å senke blodtrykket ), fedme og graviditet. Identifisere grunnen til at du lider av denne tilstanden er nøkkelen til å behandle den riktig.

Betraktninger

Husk at smertefri hevelse i ankler og føtter er en vanlig forekomst i eldre mennesker. Det er et tegn på aldring og kan påvirke lår og kalv området.

Forebygging / løsning

Måten å forhindre eller behandle ødem vil avhenge av den faktiske årsak. For eksempel de som lider av hovne ben på grunn av brukt tid tilbrakt i en bil eller på et fly kan finne lindring gjennom bare strekke sine ben. Men de som er overvektige kan ha behov for å miste betydelige mengder vekt før deres ubehag forsvinner. Iført støttestrømper, redusere saltinntaket og ligger nede med føttene hevet over hjertet ditt er også noen hjemme behandlingsmetoder som kan bli prøvd.

Advarsel

Som nevnt ovenfor, kan hovne ben også være et symptom på mer alvorlige problemer som for eksempel nyre, hjerte eller leversvikt, en blodpropp, leg infeksjon, åreknuter, solbrenthet, insektbitt og underernæring.
Hvis du opplever kortpustethet eller beinet hevelse er ledsages av brystsmerter, er det viktig at du ringe 911 umiddelbart.
Hvis du er gravid og hevelsen er plutselig til markert økt, hvis du har en leversykdom, hvis hevelsen er rød og varm å ta på, hvis du opplever problemer med vannlating eller hvis hevelsen er ledsaget av feber, du bør gjøre en avtale med legen din så snart som mulig.