Digidexo.com

Diett for migrene forebygging

Migrene er smertefulle og bankende hodepine som varer alt mellom 30 minutter til flere dager. Oftest er bare den ene siden av hodet berørt. Tretti til førti prosent av migrene påvirke begge sider. Symptomene kan være så alvorlig at det forstyrrer din vanlige rutine. Forebygging teknikker er anvendelige for å redusere hyppigheten av denne type hodepine.

Årsaker

Forskere har ulike meninger om hva som forårsaker migrene. Noen hevder at utvidelsen av blodårene føre til migrene; andre mener det har å gjøre med bestemte hjernen kjemikalier som regulerer smerte. Til tross for dette, alle eksperter er enige om at visse matvarer og livsstil valg kan føre til migrene.

Mat Triggers

Vanlige matvarer som kan utløse migrene inkluderer sjokolade, ost, alkohol, røde epler, nitritt-rik mat (som pølser, pepperoni og andre pølser), retter krydret med MSG, viner som inneholder sulfitt, og koffein-rike drikker (for eksempel kaffe og brus). Unngå disse typer mat vil hindre migrene hodepine.

Andre Triggers

Migrene er også utløst som følge av stress, røyking, endringer i søvnmønsteret, endringer i været, hormonelle endringer, og visse medisiner.

Forebygging / løsning

Trene regelmessig kan redusere stressnivået og forebygge migrene. Opprettholde en sunn og balansert diett som er høy i frukt, grønnsaker og helkorn og lite fett og bearbeidet mat og kjøtt. Unngå dårlige vaner, som å røyke eller drikke alkohol, vil også minske migrene frekvenser.

Statistikk

Migrene hodepine påvirke over 30 millioner amerikanere. Over 80 prosent av disse menneskene har en familiehistorie med migrene. Syttifem prosent av lider er kvinner. Migrene påvirker tre ganger flere kvinner enn menn.